Krangel med bestevenninnen min

Hallo! Jeg er en jente på 15 år og krangler med den beste av mine bestevenninner.

Alt startet med at hun begynte å spise Nutrilett slankesjokolade fordi hun syns det var godt og jeg fikk smake og jeg begynte med det samme. I dag så kjøpte jeg alle forskjellige smaker, og sendte bilde av det til hun på snapchat og skriver at jeg skal slanke meg!(og det mente jeg.) Og så sier hun videre masse dritt og falske ting om meg. Jeg har snakket mye med hun om at jeg skala spise masse sunn mat og bytte ut slankesjokolade med godteri og trene tre ganger i uka frem til jul og startet for to uker siden. Alt det har jeg faktisk gjort også i dag får jeg melding av en felles venn på facebook “Duu?  1q2w3e4 sa at du tror at du blir myyye tynnere av å bare spise nutrilett slankesjokolade og bytte det ut med vanlig mat som middag og frokost osv. herregud så teit du er!” da ble jeg så irritert på bestevenninnen min at JEG BEGYNTE Å GRÅTE! Vi har hatt en samtale om at hun ikke skal si ting videre til andre osv fordi jeg ikke liker det, men hun har aldri sluttet med det! Også skrev jeg en lang melding til hun om at hun må slutte med det osv, også får jeg ikke svar av hun, men hun andre som hun sa det til og det sto det masse rart som “HERREGUD DU ER SÅ JÆVLIG FJORTIS AT DET FORFERDELIG FLAUT! jeg og 1q2w3e døøør av latter av deg!” også ble det en LANG diskusjon…

HVA SKAL JEG GJØRE!?

JEG STOLER JO IKKE PÅ HUN MER! HUN ER JO DEN BESTE BESTEVENNINNEN MIN! JEG ER SÅ SYKT SUR PÅ HUN AT HUN BARE KAN GÅ LANGT VEKK HELT ALENE OG TENKE SEG IGJENNOM HVA EN GOD VENN ER!!!!!

HERREGUUUUUD HUN ER SÅ DUUUMMM OG SLEM


Svar:

Hei!

Det jeg leser er at du har blitt ordentlig såret av at bestevenninnen din sier (skriver) ting om deg som ikke stemmer og som er vondt å lese. I tillegg så fortsetter det vonde når andre hører på det hun sier om deg og fortsetter å skrive ting om deg som du opplever sårende.

Som jeg skrev i et tidligere svar til en ungdom, kan det bli mye krøll når man forsøker å kommunisere skriftlig over internett.  Slik jeg forstår det, er det dette som har skjedd med deg nå. Det som du begynte med å skrive var bare ment som en uskyldig og intern hilsen om Nutrilett og bilde på Snapchat til venninnen din. Det ble blåst opp til en større greie som du ikke opplever stemmer med virkeligheten og det har bare blitt vond for deg å forholde deg til.

Jeg forstår at du er skikkelig skuffet på venninnen din.  Jeg vet ikke hva hun tenker nå, men kanskje hun angrer og savner å være sammen med deg. Gode vennskap skaltåle en god del tenker jeg. Jeg håper også at hun tenker på hva vennskapet mellom dere to betyr for henne.

Jeg foreslår at du tar kontakt med henne og møter henne, ansikt til ansikt, slik er det lettere å unngå misforståelser. Fortell henne hvordan du føler det nå og snakk om det som skjedde med de meldingene på internett. Kanskje dere to sammen kan snakke med de andre som skrev meldinger til deg og få dem til å slette disse?

Jeg håper det ordner seg for deg og venninnen din.

Når det gjelder det du skriver om at du vil slanke deg, reagerer jeg som voksen og lurer på om du ikke trives med den kroppen du har. Det er bra å ha noen trygge voksne du kan snakke med om hvordan du har det tenker jeg. Jeg vil derfor anbefale deg å ta kontakt med oss i 13-20 eller helsesøster på skolen din, for å snakke om selvbilde og forholdet til egen kropp og/eller andre ting du tenker at du har lyst til å snakke om.

Sviktet søsteren min

Får skylda