Diskusjon

Hei! Jeg er en jente på 14 år og trenger litt hjelp..

Det blir alt for mye diskusjoner og drama i vennegjengen. Og jeg lurer på hvordan jeg skal unngå det? Det er vel for det meste jeg som starter det..


Svar:

Hei!

Du lurer på hvordan du skal unngå det du kaller diskusjoner og drama. Jeg vet jo ikke hva slags diskusjoner det er snakk om og hva du mener med drama. Men slik jeg forstår det opplever du diskusjonene og drama som noe negativt for deg og vennegjengen din. Du skriver at det for det meste er du som starter det… Siden du ikke ønsker å være den som starter, kan det være lurt å tenke igjennom hvorfor dere har så mye diskusjon og drama i gjengen.

Still deg selv noen spørsmål: Hva er det som gjør at jeg starter hvis det bare oppleves negativt? Hvordan oppleves det for de andre? Er det greit med litt diskusjon og drama?

Det er ikke sikkert det er lett når en er 14 år, men det du også kan gjøre er å snakke med de andre i vennegjengen din om hva de synes om dette – at det blir for mye diskusjon og drama i gjengen deres? Sitter de med samme mening som deg, at det som regel er du som starter det? Ved å snakke sammen kan dere lettere bli enige om hvordan dere ønsker å snakke sammen og ha det i vennegjengen. For hvordan dere har det i gjengen bestemmes ikke bare av en eller to personer, men av hva hver enkelt av dere sier og gjør.

Håper dette svaret er til hjelp for deg. Hvis det er bestemte ting (tema) som dere diskuterer og som du lurer på, eller har andre spørsmål rundt dette, må du bare kontakte oss igjen. Så skal vi svare så godt vi kan.

Hilsen 13-20

Er det slemt?

Bedre kontakt