Er det slemt?

Hei!

Jeg er en jente på 14 år og lurer på en ting. Vel, storesøsteren min har veldig mange probemer og sånn. Så mange problemer at alle hjemme er sure og sånn og at søsteren min må kanskje flytte et annet sted. Jeg vet hva noen av problemene er, men jeg vil ikke si hva det er her på denne nettsiden, selvom det er annonymt.. Men er det frekt av meg å si er jeg gleder meg? Jeg gleder me fordi jeg ikke orker hun mer. Hun ødelegger hele familien og tar all oppmerksomheten og alt. Også liker jeg hun ikke mer. Jeg har bare fått en ekkel følelse nå som jeg er i nærheten av hun etter jeg fikk vite noen av problemene. Så nå klarer jeg egentlig ikke å være så mye med hun. Jeg bare takler det ikke. Og hun sier også at hun gleder seg. Tror du hun mener det frekt? At hun ikke vil se meg/oss mer?


Svar:

Det høres ut som dere har en skikkelig vanskelig situasjon i familien din. Når ting er vanskelige er det naturlig at det oppstår mange vonde følelser, og at det kan bli dårlig stemning mellom dere. Derfor kan jeg forstå at du gleder deg til at søsteren din flytter ut, på grunn av at du opplever at hun gjør livet hjemme så vanskelig. Ut ifra det du forteller tror jeg ikke at du mener det slemt.

Dette er nok en veldig vanskelig situasjon for søsteren din også, så når hun sier at hun ”gleder seg”, så kan det være fordi hun ikke vet hvordan hun skal takle situasjonen.  De vonde følelsene tar lett overhånd og da sier vi gjerne ting som man innerst inne ikke mener. Jeg tror at søsteren din kommer til å savne dere.

Hva skal jeg gjøre?

Diskusjon