Hva skal jeg gjøre?

Hei!

Jeg er en jente på 15 år og trenger endel hjelp.

Vell.. Når jeg er alene hjemme så småspiser jeg HELE tiden. Det vil si at jeg liksom.. bare spiser litt hele tiden. En sjokolade bit og litt brød og masse sånn.. og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har spist kjempemye siden jeg var kjempeliten. Heldigvis så er jeg ganske tynn(sånn at det er ganske pent..hadde problemer med å være for tynn/ la ikke på meg så mye da jeg var liten). Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er liksom sulten ca. hver tredje time og sånn. Er det rart? Jeg tørr virkelig ikke å si det til noen voksne.. hva skal jeg gjøre med det??


Svar:

Vi mennesker er forskjellige og har ulike matvaner (hva vi liker og hva vi ikke liker). Vi ser alle ulike ut og har ulike behov.  Noen er korte og noen er lange. Noen tykke og andre er tynne. Noen av oss har veldig god forbrenning, som gjør at de blir raskt sultne igjen og ikke legger på seg. Mens andre spiser mindre og sjeldnere men opplever at legger på seg allikevel…

Jeg kjenner jo ikke deg og vet ikke hvordan du har det og hvor mye du småspiser. Noen ganger er det slik at vi spiser mer enn bare når vi er sultne, det kan være at man kjeder seg eller at man har opplevd noe vondt og trøstespiser. Du spør om det er rart at du spiser hver tredje time. Det synes jeg ikke, siden du er i en alder der kroppen din vokser, utvikler seg og krever masse energi. Så jeg tenker at det ikke er rart men helt normalt, det å ha god appetitt kan være et sunnhetstegn. Det at du ikke legger på deg når du spiser mye viser bare at du har god forbrenning. For at metthetsfølelsen skal holde seg lenger kan det allikevel være lurt å spise for eksempel grovt brød, frukt, nøtter og grønnsaker, da vil metthetsfølelsen og energinivået ditt holde seg lenger.

Jeg håper at dette svaret kan hjelpe deg og du må bare ta kontakt med oss om du ønsker å prate eller skrive mer med oss om dette.

Gruer meg til skole

Er det slemt?