Snapchat

Rett etter sommerferien var jeg såå forelsket i en gutt og jeg følte vi hadde noe på gang. Vi er i forskjellige vennegjenger på skolen så det ble mer blikkontakt, enn snakking f2f, men vi snakket masse på sosiale medier… Så spurte han om tits bilde, og han skulle sende mage, selvfølgelig sendte jeg og han screenshottet, men lovet å ikke sende videre eller vise.. Men litt senere fikk jeg vite av en kamerat at han hadde videre sendt det. Det er jo snart 6 mnd siden så jeg vet ikke om jeg skal la det ligge fordi da blir bildet muligens glemt eller å det opp med han, men da risikere at bilde blir “tatt opp” igjen på en måte… Føler meg dum og hjelpesløs…


Svar:

Hei!

Det er ikke vanskelig å forstå at dette er en kjedelig situasjon for deg. Noe intimt og privat som bare skulle være mellom deg og denne gutten ble ikke slik som lovet fra hans side, og vi skjønner at du i etterkant føler deg hjelpesløs. Vi tror det beste du kan gjøre nå er å la saken ligge, slik at bildet, som du sier, kanskje blir glemt. Da slipper du at hendelsen kommer opp på nytt, og at hjelpesløsheten kommer sterkere tilbake.

Vi gjør alle positive og negative erfaringer i livet. Ungdom i dag er spesielt utsatt når det gjelder å ta valg i denne fasen, på grunn av de sosiale mediene de har tilgang til. Erfaringen du viser til er et eksempel på et valg som der og da føles lite skummelt, og som mange gjør. Dette kan i neste runde sette dype spor. Vårt tips til deg og andre ungdommer er å tenke over om det man gjør på internett ville vært like naturlig ansikt til ansikt. Da kan det være lettere å kjenne etter om det føles riktig.

For å sette det på spissen:
”Ville man dratt opp genseren og vist puppene sine til en gutt som spør, dersom man hadde stått ansikt til ansikt?”

Håper du ikke får noen flere konfrontasjoner når det gjelder dette. Du må gjerne ta kontakt med oss dersom det allikevel skulle skje, og du trenger noen å snakke med. Lykke til videre med alle valg i fremtiden

Kan jeg bli innlagt?

Sviktet søsteren min