Kutter meg

Heja <3 jeg er en jente på 15år og helt siden jeg gikk i 5klasse hqr jeg kuttet meg, nå den dag i dag har det blitt en vane “noe jeg er blir avhengi” av og jeg gjør det for hvert minste ting. Jeg har opplevd alt for mye på 5år. Det eneste jeg lever får nå er Justin Bieber <3 men har dere et forslag på hva jeg kan gjøre med kuttinga?


Svar:

Hei jente 15 år!

Først vil vi få si at det er flott og modig at du skriver til oss om at du kutter deg. Du skriver at det har blitt en vane og at du er blitt avhengig av å gjøre det. Dette er veldig vanlig for de som skader seg selv.  Vi forstår det slik at du vet at det å kutte seg selv ikke er en god løsning, og derfor ber du om hjelp til å slutte. Ut ifra det du skriver vil vi tro at du har mye smerte og uro på innsiden som er vanskelig å håndtere. Har du noen å snakke med om dette? Vi anbefaler deg å fortelle dette til noen voksne som du stoler på, gjerne foreldrene (foresatte) dine hvis du har tillitt til dem. Eller du kan ta kontakt med helsesøster på skolen din, eller helsestasjonen for ungdom der du bor.

Sandvika helsestasjon: tlf. 67 50 32 70
Bekkestua helsestasjon: tlf. 67 50 83 50

Du må gjerne også ta kontakt med oss i 13-20 hvis du ønsker å snakke med en av oss. Ta i så fall kontakt med leder Ida Vesteraas på tlf. 98267833 (om du synes det er best å sende sms så er det helt greit) eller e-post: ida@13-20.no

Håper du finner noen å snakke med for å få hjelp med dette

Selvmordstanker?

Solbriller