Selvmordstanker?

Hei, jeg har et spørsmål jeg håper dere kan svare på. Jeg har en lang historie som jeg velger å ikke fortelle, men det jeg kan si er at jeg har vært veldig nedfor. Jeg ville brukt ordet deprimert, men jeg har ikke fått denne diagnosen, da jeg ikke har delt dette med noen. Jeg har hatt veldig mange stunder hvor jeg har tenkt på hvor mye lettere det hadde vært hvis jeg tok livet mitt. Alt er så tungt og jeg ser ingen momtivasjon til å leve livet mitt videre. Jeg vil rett og slett bare rømme fra alt sammen. Noe av den største frykten min er å gjøre eller si noe dumt, og jeg syntes rett og slett det er helt forferdelig å gå rundt å være bekymret for dette. Jeg orker det bare ikke. Når jeg tenker på at jeg har lyst til å ta livet mitt, og bare slippe alt sammen, er dette selvmordstanker? For jeg har tatt noen depresjonstester på nettet, og jeg vet at disse ikke er helt riktige og at man må få diagnosen fra en lege, men jeg har lest at hvis man opplever selvmordstanker må innleggelse vurderes. Vil det si at jeg har selvmordstanker og bør bli innlagt?  Jeg sliter med mye annet som også er symptomer på depresjon. Jeg har noen å snakke med, og snakker faktisk med noen her i 13-20, men jeg vil ikke si noe til personen jeg snakker til fordi jeg er bekymret for at dere skal si ifra til foreldrene mine. Jeg har vanskelig for å stole på folk og redd for å si noe til personen jeg snakker med.


Svar:

Selvmordstanker?

Hei, det er vondt å høre at du strever med depresjon og selvmordstanker. Det høres ut som du har det veldig tøft. Slike mørke tanker er svært tunge å bære alene. Det er viktig at du får snakket med noen du har tillitt til. Slik at du slipper å bære på de vonde tankene alene. Du kan vite at du er i trygge hender når du har samtaler med 13-20, og at du kan få snakke om alt det vonde selv om det virker skummelt. Hvis du allikevel synes det er vanskelig å snakke med vedkommende i 13-20 om dette, kan du også ta kontakt med helsesøster på skolen din som også har taushetsplikt. Eller helsestasjonen for ungdom. Vi håper virkelig du får snakket med noen om at du har det vanskelig. Det at du sliter med depresjon og selvmordstanker er alvorlig, men det betyr ikke at du må legges inn. Vi i 13-20 kan snakke med deg om disse tingene uten at vi trenger å si ifra til foreldrene dine. Hvis vi allikevel opplever at livet og helsen din er i fare og det blir behov for å melde fra til foreldrene dine, vil du få beskjed på forhånd. Husk at du er verdifull akkurat slik som du er! Hilsen 13-20

Forholdet mellom meg og kjæresten min

Kutter meg