Ser ting

Hei.

Jeg fylte femten år i desember. I det siste har jeg begynt å se ting i øyekroken min, men når jeg snur meg, er det ikke noe der. Jeg ser liksom skygger eller skikkelser, men ikke noe detaljert. Det kan være noen eller noe som løper forbi, eller noe som stirrer på meg, men når jeg snur meg er det ikke noe der. Det er veldig skummelt. Det har pågått i rundt to måneder. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Noen ganger hører jeg skritt bak meg, eller et knirk som om noen tråkker på parkett gulv. For noen dager siden var jeg på vei ned trappen, så kunne jeg se katten min stå bak meg og se på meg øverst i trappen (jeg så det i øyekroken), men da jeg snudde meg, var det ikke noe der. Jeg så ikke detaljer, men bare skikkelsen hennes. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg har ikke snakket med noen om det. Kan det være schizofreni? Jeg er litt bekymret.


Svar:

Hei!

Det er flott at du tar kontakt!

Det du beskriver høres ikke behagelig ut og det er forståelig at du blir bekymret. Der er vanskelig for oss i 13-20 å bekrefte eller kunne avkrefte dette med schizofreni. Har du snakket med noen andre om dette? Hvis ikke kan vi anbefale deg først å snakke med foreldrene dine. Ønsker du ikke dette kan du kontakte helsesøster på skolen din eller helsestasjonen for ungdom, som eventuelt kan hjelpe deg med en henvisning til BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk). BUP er spesialister på det psykologiske. Dersom du ønsker å snakke med noen mens du venter, må du gjerne ta kontakt med oss i 13-20. Vi som jobber i 13-20 er noe som heter ungdomsdiakoner og er ansatt av kirken. Det betyr at vi for eksempel kan snakke om åndelige/eksistensielle spørsmål i tillegg til det som har med psykologi å gjøre.

Helsestasjonen for ungdom i Sandvika: Tlf. 67503250
Helsestasjonen for ungdom på Bekkestua: Tlf. 67102950

Litt info om BUP: http://www.bupbarn.no/wips/432006118/

Hilsen 13-20

Solbriller

Kan jeg bli innlagt?