Forholdet mellom meg og kjæresten min

Hei! Jeg har en kjæreste som et ett år eldre enn meg og går på samme vgs som meg. Jeg er veldig usikker på han fordi på skolen er han skikkelig care mot meg, har går rett forbi meg, snakker ikke til meg, osv. Og når jeg er med han alene, så snakker han mye og kysser meg og sier at jeg er søt. Han svarer aldri på meldinger jeg sender han, eller tar tlf når jeg ringer. og når jeg sier at han er dårlig på å svare så sier han bare “åj sorry, men jeg sov.” eller “jeg så ikke at du ringte” eller ” fikk ikke svart på meldinga di i går, sory ass.” vet ikke helt om jeg stoler på han liksom. og han vet at jeg er i en utrolig vanskelig periode nå, og han sender ALDRI melding om hvordan det går med meg eller noe. Og da jeg kutta meg så sa han bare “det går sikkert bra.” NEI, det går ikke bra når noen kutter seg. omgHva burde jeg gjøre???


Svar:

Hei. Det må være vondt for deg å oppleve at kjæresten er så kjærlig med deg når dere er alene, men oppfører seg helt annerledes og er avvisende når dere er sammen med andre på skolen. Når en har en kjæreste så ligger det en forventning til forholdet, at en kan være personlig, dele følelser og opplevelser med den andre. Et kjæresteforhold er et gjensidig forhold der begge parter må kunne gi og ta i og være der for hverandre. Er man kjærester, så er man kjærester uansett om en er alene som par, eller sammen med andre, om en har en god eller dårlig dag. Ut i fra det du skriver forstår jeg det slik at du også har en forventing til kjæresten din, at han skal være der for deg. Men så blir du skikkelig skuffet, forvirret og lei deg når han ikke er der for deg. Du skriver at kjæresten din vet at du er i en utrolig vanskelig periode akkurat nå og at du skader deg selv. Det kan godt være at han ikke vet hvordan han skal forholde seg til noe så alvorlig, og at det kan være grunnen til at han oppfører seg som om han egentlig ikke bryr seg. Du kutter deg ikke uten grunn, og du har vondt inni deg siden du velger å skade deg selv. Vi i 13-20 er bekymret for deg og oppfordrer deg til å ta kontakt med foreldre og/eller andre voksne du stoler på for å snakke om det. Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen eller helsestasjonen for ungdom: Sandvika helsestasjon: Adr. Rådmann Halmrastsvei 2, 3. etasje, Sandvika Telefon 67 50 32 70 E-post: sandvika.hfu@baerum.kommune.no Bekkestua helsestasjon: Adr. Gamle Ringeriksvei 43, Bekkestua Telefon 67 50 83 50 E-post: bekkestua.hfu@baerum.kommune.no Du kan også ta kontakt med en av oss i 13-20, sende sms, mail, ringe, eller skrive inn anonymt igjen.  Hilsen 13-20

Skade meg?!

Selvmordstanker?