Å få forholdet til å vare

”hei jeg liker en jente og i går ble vi sammen men hvordan kan jeg få forholdet til og vare en stund?”


Svar:

Hei! Så bra å høre at du har fått deg kjæreste. Det å være forelsket er noe av det fineste vi mennesker opplever. Det er lurt å tenke gjennom hva som kan få forholdet deres til å vare, så det er bra at du er opptatt av dette.   Først og fremst er det et godt utgangspunkt at du vil at forholdet skal vare. Den man ønsker seg sterkt, er man nemlig villig til å jobbe for.   God kommunikasjon er kjempeviktig i et forhold. Mange ungdommer synes det er kleint å snakke om følelser. Men klarer man å sette ord på hva man tenker og føler for den andre personen, blir man bedre kjent, og man kan lettere unngå misforståelser og konflikt. Noen ting det kan være greit å snakke om er hva dere setter pris på ved den andre personen, hva dere liker å gjøre sammen, hvor ofte dere vil treffes. Har dere etablert en god kommunikasjon, vil det på sikt bli lettere å ta opp ubehagelige ting, som at kjæresten din gjør eller sier noe du ikke liker.   Videre er det viktig å vise at man bryr seg om hverandre, at man stoler på hverandre og ikke flørter med andre eller prøver å gjøre hverandre sjalu. Det bygger opp tillit og gjør at dere kan slappe av med hverandre.  Det er også lurt å ha bli kjent med hverandres grenser når det gjelder fysisk kontakt og seksualitet, slik at dere vet hva den andre liker og ikke liker. Respekt for hverandres grenser er kjempeviktig, slik at begge to samtykker til det som skjer.  Til sist har vi en generell huskeregel som vi tror er til god hjelp i alle relasjoner: ”Gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg.” Vil du ha en kjæreste som respekterer deg, må du selv vise respekt for kjæresten din. Vil du ha en trofast kjæreste, må du selv være trofast.  Vi ønsker deg lykke til med kjærligheten! Hilsen oss i 13-20 :)

Jeg vet ikke

Skade meg?!