Aldersforskjell

Hei, jeg vil helst være så anonym som mulig. Men jeg er litt usikker på hvordan jeg skal be ut en fyr, eller om jeg i det hele tatt skal be ham ut. Men helt før sommerferien da jeg så han for første gang syntes jeg at han var kjempesøt, morsom, osv. Og vi har blitt godt kjent med hverandre, men jeg er usikker fordi han er 20 år og jeg er 15. Jeg tenker på ham nesten hver eneste dag og er utrolig usikker på hvordan jeg skal spørre, om jeg skal spørre, hvordan han kanskje vil reagere osv. Hva skal jeg gjøre?  -A


Svar:

Hei A! Så bra at du henvender deg til noen når du er litt usikker på hvilke valg du skal ta! Det kan ofte være fint å få andres syn på ting for å sette i gang noen refleksjoner hos seg selv. Det høres ut som om du har blitt betatt av denne gutten, da er det lett å forstå at du vil be han med ut. Du spør om hvordan du kan spørre han, om du skal spørre, og om hvordan han kanskje vil reagere. Du sier også at du er litt usikker, og at grunnen til det er aldersforskjellen mellom dere, slik vi tolker det du skriver. Hva ligger bak denne usikkerheten? Tenker du på hva andre kan mene? Eller handler den om andre ting? En aldersforskjell på fem år er mye når man er midt i tenårene. Han er ferdig med videregående, og du går på ungdomsskolen. Han har kanskje begynt å jobbe eller studere, mens det er mange år igjen til du er der. Det er også viktig å ha nevnt at i deres relasjon vil du være under seksuell lavalder, og han er godt over. Det kan være viktig å tenke igjennom hva slags utfordringer denne aldersforskjellen kan by på, før du bestemmer deg for om du skal be han ut. Dersom du kommer frem til at disse utfordringene ikke er viktige for deg, må du være forberedt på at de kan være viktige for han, og at du derfor kan bli avvist hvis du ber han ut. Dersom du kommer frem til at utfordringene kan bli for mange, blir det viktig å få fokuset på noe annet og forsøke å legge det bak deg. Kanskje du møter en gutt nærmere din egen alder? Vi legger ved en link til ung.no som handler om aldersforskjell i kjæresteforhold, kanskje du blir litt klokere før du bestemmer deg? :) http://www.ung.no/forelskelse/2853_Aldersforskjell_i_kj%C3%A6resteforhold.html 

Lykke til! Hilsen oss i 13-20 :)

Veldig ofte slapp

Stort valg