Veldig ofte slapp

Hei! Jeg har akkurat begynt i første klasse på vgs og er veldig fornøyd. Jeg trives godt med klassen min og er utrolig fornøyd med skolen generelt. Likevel opplever jeg at jeg ikke helt klarer å være ordentlig glad og jeg er slapp hele tiden. Det er mest dette med at jeg ikke har noe energi som er problemet. Jeg kan ha perioder på skolen som varer i kanskje en eller to timer hvor jeg er veldig blid og glad og har mye energi, men så synker plutselig energinivået mitt veldig og jeg endrer humør med en gang. Jeg lurer på om dere har noe forslag til hva dette kan komme av? Det er ikke det at jeg trener for mye eller for lite, eller spiser for mye eller for lite. Jeg holder meg på et normalt nivå og har de samme rutinene jeg hadde før sommeren da jeg var på mye bedre humør og hadde masse energi til overs. Jeg er veldig flink til å drikke vann og sover mellom åtte og ni timer hver dag. Det er sikkert ikke så lett å svare på hva som er galt, men jeg hadde håpet at dere hadde noen forslag? På forhånd, tusen takk!


Svar:

Hei!

Så godt å høre at oppstarten på videregående har gått fint for deg, og at du trives på skolen. Å oppleve at man allikevel ikke har mye energi og at humøret endres raskt, skjønner vi at kan være utfordrende. Som du selv skriver, er det vanskelig å si noe konkret om hva dette kan skyldes. Vi får allikevel noen tanker vi vil dele med deg. Når det skjer store endringer i livet, enten de er positive eller negative, utsettes vi for store inntrykk som krever mye energi. Du har nå begynt på videregående skole som er en stor endring i livet ditt. Det er mange nye mennesker å forholde seg til, du har mest sannsynlig en ny reisevei, lengre skoledager, mer skolearbeid, ansvar for egen læring osv. Selv om alt dette oppleves positivt, kan det også være utmattende for en periode. Det andre som slo oss, var at dette rett og slett kan skyldes vitaminmangel. Da vi vet at det kan oppleves slik du beskriver deg selv. Det er en enkel prosess å finne ut av. Ta kontakt med fastlegen din og be om en blodprøve. Dersom du allikevel har lyst til å snakke med noen om dette, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss i 13-20. Da er det bare å sende en sms til: 98267835. Ellers vil vi anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen. Vi håper dette var nyttig og at du finner ut av det.

Hilsen oss i 13-20

Hva skal jeg gjøre?

Aldersforskjell