Stort valg

Hei! Jeg står nå ovenfor et stort valg: jeg vet ikke om jeg skal gå i konfirmasjonen til min nye stesøster. For i følge mamma svikter jeg da min andre stebror som ikke er invitert. Jeg ser på begge som søsken, men søstra har jeg ikke kjent på langt nær så lenge som broren. Jeg vil gjerne gå i konfirmasjonen og hadde bestemt meg for det, men så da jeg skulle si det til mamma sa hun at ved å gå ville jeg forakte Gud og broren min. Og jeg vet bare ikke hva jeg skal gjøre. For jeg kan ikke være begge steder, og hvis jeg velger å dra bort fra alt er jeg “feig” og da vinner mamma. Hvis jeg drar i konfirmasjonen sier mamma at jeg er feig som ikke tør å stille opp for broren. Er dette noe dere kan gi råd om? Konfirmasjonen er neste helg.. Så har liksom ikke så mye tid.. Takk  Hilsen jente på snart 17


Svar:

Hei, jente på snart 17! Så fint at du tok kontakt med oss. Ut fra det du forteller, skjønner vi at du synes dette er et stort valg. Først og fremst vil vi si at du ikke svikter eller viser forakt for hverken Gud, broren eller moren din dersom du velger å gå i konfirmasjonen. Hvis du har blitt invitert, er det helt og holdent ditt valg om du vil gå eller ikke. Samtidig skjønner vi at det er vanskelig når moren din gir uttrykk for at hun blir skuffet hvis du går i konfirmasjonen. Stesøsteren din på den andre siden, vil naturligvis kunne synes det er trist hvis du ikke kommer. Du sier ikke noe om hvorfor stebroren din ikke er invitert. Slik det høres ut, opplever du kanskje press fra mange kanter på én gang? Vårt beste råd er at du midt oppi dette skal kjenne etter hva du vil, uten å la alle andres følelser gi deg dårlig samvittighet. Hvis du vil drøfte dette videre med en av oss er du velkommen til å ringe eller sende sms på telefon 982 67 831. Lykke til med valget!

Vennlig hilsen oss i 13-20 :)

Aldersforskjell

Får ikke pupper