Gravid?

Jeg hadde sex med en gutt også brukte vi ikke kondom. Men han tok ut penisen rett før sædutløsning, men jeg tror det kom ut litt sæd så det kom nederst i skjeden. Greier sæden å svømme opp og befrukte egget da?


Svar:

Hei! Så fint at du spør! Man kan bli gravid selv om gutten fikk utløsning utenfor skjeden. Dette er fordi det kommer væske ut av penis underveis i samleiet også som inneholder sædceller, det skjer ikke bare ved utløsning. Det er ikke store sjanser for at du har blitt gravid, men muligheten er der. Avbrutt samleie er ikke sikker prevensjon. På helsestasjon for ungdom er de gode på å gi råd om din problemstilling og prevensjon generelt. Vi anbefaler deg å ta kontakt med dem. HFU i Sandvika (Rådmann Halmrastvei 2) har åpent mandager og tirsdager fra 15.30 til 18.30, tlf: 67 50 32 70. HFU Bekkestua (Gamle ringeriksvei 43) har åpent onsdager og torsdager fra 15.30 til 18.30, tlf: 67 50 83 50.

Håper dette var til hjelp! Hilsen oss i 13-20 :)

Snakke, høre og matte

Kommunikasjon