Venner

Det føles ikke ut som om vennene mine er venner lenger. Jeg får aldri vite noen ting. Det er som om den eneste grunnen vi fortsatt er venner er fordi vi går til og fra skolen sammen. Hun jeg har vært lengst venn med sa for litt siden et jeg var den eneste ekte vennen hennes. Det er ikke sant lenger. Jeg føler meg usynlig hele tiden. Den eneste vennen jeg har som faktisk inkluderer meg bor langt unna. Jeg har fått høre at det er fordi jeg er stille. Men jeg kan rope til dem og de bryr seg ikke, det er derfor jeg er stille. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det var akkurat sånn med mine gamle venner, og jeg er redd det alltid kommer til å være sånn. I tillegg har jeg vanskeligheter med å få nye venner. Jeg bare vet ikke hva jeg skal gjøre.


Svar:

Hei!

Så fint at du henvender deg til oss! Det høres ikke ut som at du har det så greit. Har du forsøkt å snakke med vennene dine om dette? Eller hun venninnen du har vært lengst venner med? Gode venner tar vare på hverandre, og om de får vite hvordan de får deg til å føle, kanskje de tar bedre vare på deg!

Om du synes det er ubehagelig å snakke med vennene dine, kan det også hjelpe å snakke med en voksen bare for å fortelle noen hvordan du har det. Noen synes det er fint å snakke med foreldrene sine, andre snakker heller med helsesøster eller en av oss i 13-20. Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss hvis du vil ta en prat. Da kan du sende en sms til Ida som er faglig leder: 98267833.

Hilsen oss i 13-20 :)

Familie

Forelsket?