Familie

Vi er 3 i familien. Mamma, pappa og tre barn. Jeg er den mellomste. I år skal pappa jobbe i utlandet, og han skal ta med lillesøster for å besøke familie der pappa skal jobbe. Derfor var planen at storebror, mamma og jeg skulle være i Norge denne sommeren, men så kommer pappa med den “flotte” ideen om å ta med storebror også. Da blir jo jeg selvfølgelig den eneste som ikke får dra. Utrolig nok, synes jeg at dette er urettferdig. Og det er heller ikke første gang slike ting har skjedd.

Siden jeg ble født har jeg alltid delt rom med en av de andre, mens de har hatt en periode hver der de hadde sine egne rom. Etter sommerferien 2015, ble jeg så lei at jeg flyttet ut og bodde hos bestemor. Da jeg kom hjem, var det ingen som sa at de var glade for å se meg osv. Det var nesten som om ingenting hadde skjedd.

Nå sitter mamma med storebror, lillesøster på fanget til pappa, og selvfølgelig sitter dritten i midten for seg selv på kjøkkenet.

Jeg ønsker ikke å få noe råd, jeg trenger bare litt sympati. Det er noe jeg har savnet en god stund.


Svar:

Hei :) Så fint at du sender en melding til oss. Dette du beskriver her høres ut som en vanskelig og vond situasjon å leve i! Vi forstår godt at du syntes det er urettferdig hvis både lillesøster og storebror får reise, og at du kjenner deg utenfor. Det skal jo ikke være slik! Har du forsøkt å ta opp dette med mamma og/eller pappa? Det er ikke sikkert at du syntes det er så lett å ta opp, og du er jo ikke ute etter råd fra oss heller. Kanskje du skulle ønske at foreldrene dine selv burde skjønne at det er urettferdig mot deg? Vi forstår veldig godt dersom du tenker slik. Av og til ser ikke foreldre alle sidene ved tingene de bestemmer, eller hvordan avgjørelsene kan påvirke barna. Dette er ikke uvanlig. Vi i 13-20 har ofte samtaler foreldre, noen ganger sammen med ungdommen. Om du trenger støtte til å ta opp dette med foreldrene dine, må du gjerne ta kontakt med oss.

Vi håper at dette ordner seg! Du er like viktig som lillesøster og storebror!

Hilsen oss i 13-20 :)

Å være utenfor

Venner