Mistet jeg nettopp min beste venn?

Hei! Bestevennen min sa meg noe, og sa at jeg ikke skulle si det til noen. Hun sa at hvis jeg søkte på ekskjæresten min og meg kommer det opp bilde av oss på google. Jeg søkte og sa det videre til en annen av mine aller beste venner. men jeg tenkte det ikke gjorde noe for de to er gode venner og hun sier det ikke videre. Det var jo ikke bilde av henne heller. Men hun som sa det til meg snakker ikke med meg i det hele tatt. Det har gått nesten to uker nå. Jeg har fått henne alene og snakket med henne om det, men hun vil fortsatt ikke snakke til meg. Hun sier jeg ikke er en ekte venn som bare sier ting videre. Hun får meg til å føle meg skikkelig slem. Jeg føler meg liksom ikke helt ok når jeg går på skolen å vet at jeg ikke kommer til å snakke med min beste venn. Jeg har skikkelig dårlig samvittighet og aner ikke hva mer jeg kan gjøre. Kan dere hjelpe meg?


Svar:

Hei! Så fint at du spør om dette. Vi tror det er flere som har vært i lignende situasjoner som også har følt seg litt rådville og usikre på hva de skal gjøre. Å være uvenner eller å være i konflikt med sin beste venn, det er veldig vanskelig. Det er jo ofte de man hadde snakket med og støttet seg på om man var uvenner med noen andre.

Vi kan forstå at venninnen din synes det var dumt at du sa det videre. Et vennskap er bygget på tillitt, og den må være gjensidig. Hun føler seg kanskje sveket? Samtidig handlet det hun fortalte til deg om deg, ikke henne selv, så at du valgte å si det videre til en annen god venninne kan vi egentlig også forstå.

At du har fått henne på tomannshånd og forsøkt å snakke om dette er veldig fint, men det var leit at dere ikke kom noe videre. Vet hun at du har fryktelig dårlig samvittighet og ikke vet hva mer du kan gjøre? Om hun vet hvor lei deg du er, kan dere kanskje bli venner igjen? Og du kan fortelle henne at du savner henne, vennskapet deres og at du gjerne vil at ting skal bli som før. Om dette ikke hjelper får du kanskje la det gå litt tid og prøve på nytt. Om hun føler seg sveket kan det ta en stund før dette blir bedre.

Vi håper det ordner seg! Lykke til!

Hilsen oss i 13-20 :)

Følelser

Snakke, høre og matte