Sorg

For noen dager siden døde bestevennen min. Jeg er helt knust og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg sier til alle som spør at det går bra og at jeg har kommet meg over det verste. Men egentlig har jeg det helt forferdelig. Også lurte jeg på om det er rart å trenge noen å snakke med Bare fordi noen har dødd. Hvordan er det normalt å reagere når man mister noen?


Svar:

Hei kjære deg! Så utrolig trist å høre. Det er både vondt og vanskelig å miste noen som er nær, så det at du egentlig har det forferdelig selv om du sier til andre at du har det bra, er ikke så rart. Når noen opplever slike ting som du har opplevd, er det ikke så lett å sette ord på hvordan du føler deg når noen spør, og da kan det kjennes lettere å bare si at «alt er bra» i stedet for. Men bak dette utsagnet ligger det jo som du sier, mange vonde og triste tanker og følelser. Det er derfor ikke så rart at man kan trenge noen å snakke med! Hvilke reaksjoner som kommer når en mister noen kan variere veldig. Man kan bli lei seg og gråte veldig mye, man kan bli lei seg og ikke gråte så mye, man kan bli lei seg uten å få til å gråte en eneste tåre, man kan bli sint, man kan til og med bli litt lettet (hvis noen har vært syke lenge og hatt store smerter før de dør for eksempel). Alle reaksjoner er vanlige, og reaksjonene kan også endre seg fra man fikk vite om dødsfallet frem til for eksempel begravelsen. Alt dette kan det være godt å dele med en annen person som man stoler på og har tillit til. Det kan for eksempel være foreldre, en helsesøster, en annen voksen person som du har tillit til, eller oss i 13-20. Hvis du lyst til å komme å snakke med en av oss i 13-20 om dette, så kan du sende en sms til Ida på 98267833, så får vi til en prat så fort som mulig. Vi tenker på deg!

Hilsen oss i 13-20

Anmelde?

Hvor lenge?