Haster!!

hvor får man tak i angrepille?? jeg har hatt sex (ufrivillig) uten noe form for prevansjonsmiddel eller beskyttelse, og testet positivt på en graiditetstest. er det for sent å ta anrgepille da? jeg tør absolutt ikke å si noe til foreldre og venner, spesielt siden det var ufrivillig og jeg er bare 15. hilsen en som virkelig trenger hjelp


Svar:

Hei kjære deg! Vi forstår at dette haster, og vi er lei oss for at vi ikke har fått svart deg før. For å svare på spørsmålene dine først: En angrepille får man tak i på apoteket, du trenger ikke resept. En angrepille fungerer bare innen de første 78 timene etter samleie. Så dersom du har fått en positiv test på at du er gravid, så har det mest sannsynlig kanskje gått to uker siden samleie, og det har da gått for lang tid til at angrepillen fungerer. Så over til de andre tingene du skriver: Du skriver at dette var ufrivillig sex, og at du har blitt gravid. Vi tenker at dette er store hendelser som er viktig å prate med noen om. Vi er tilgjengelige i dag frem til kl14 på dette telefonnr: 98 26 78 33 (Ida), så send en melding hvis du ønsker å treffe en av oss. Dersom du ser dette svaret etter kl14, kan du sende melding til 98 26 78 35 (Mariann). Grunnen til at vi ønsker at du skal ta kontakt med oss, er at dette kan være tungt å bære alene, og sammen kan vi finne en vei til å hjelpe deg best mulig. Dersom du ikke ønsker å prate med oss, anbefaler vi deg å ta kontakt med noen andre du kjenner at du kan stole på. Enten om det er foreldrene dine, en helsesøster, legevakten, en lærer eller en annen trygg voksen. For det er viktig at du får pratet om dette med noen – du skal ikke måtte gå alene med dette. Vi håper å høre fra deg!

Hilsen oss i 13-20 :)

Vanskelig

Foreldre og psykisk vold