Vanskelig

Alt bare krøller seg inne i meg nå og jeg har INGEN venner eller familie jeg kan snakke med og helsesøster på skolen min har jeg dårlige minner med, så jeg starter med å si at å snakke med noen om dette, kommer ikke til å gå, for det har jeg prøvd ganske mye.. Men problemene mine er at jeg har et par venner men ingen som ikke svikter meg, de svikter meg ofte så jeg kan ikke stole på dem, og familien min har veldig dårlig økonomi og det er masse krangler som får meg i veldig dårlig humør og får meg til å føle meg dårlig når alle vennene mine får de dyre veskene og buksene mens jeg må nøye meg med en liten bok til bursdagsgave og arvede klær.. Men verst av alt var i dag, når jeg fikk vite at en venn av meg med kreft ikke overlever frem til jul og Jeg er fysisk og mentalt helt på bunnen akkurat nå og det føles ut som om noen har dratt ut lungene mine for jeg klarer ikke puste ordentlig og jeg har ingen familie eller venner som jeg kan snakke med om dette, jeg har også prøvd å trene av meg tristheten men har endt med skader. Hva skal jeg gjøre for å komme opp fra denne grøfta?


Svar:

Hei kjære deg!

Dette gjorde vondt å lese. Det er mange ting som skjer i livet ditt på en gang, med venner som svikter, familie som krangler og har det tøft økonomisk, og en venn som er døende. Dette er alle store ting hver for seg, og samlet kan dette oppleves fullstendig overveldende. At det kan kjennes ut som du ikke får puste skikkelig er i denne situasjonen ikke unormalt.

Du skriver at du ikke har noen å snakke med, samtidig som du i begynnelsen av spørsmålet skriver at du ikke tror det vil gå å snakke med noen fordi du har prøvd det ganske mye, og har dårlig erfaring med det, i alle fall fra helsesøster.

I 13-20 tror vi at det å dele vonde ting med andre kan hjelpe, om så bare for at det er noen som bærer på litt av det vonde for deg når det blir for tungt på egenhånd. Vi vil derfor oppfordre deg til å prøve å snakke med noen for å komme deg opp av grøfta, men kanskje en annen enn den du har dårlig erfaring med. Hva med en lærer? Eller sosialarbeideren på skolen? Du må også gjerne ta kontakt med oss i 13-20, vi vil møte deg. Da er det viktig at du vet at vi ønsker å møte deg på dine premisser, og at det er du som bestemmer hva vi skal snakke om. Da du har dårlig erfaring med samtaler fra tidligere, er dette noe vi kommer til å være bevisste på, og vi skal gjøre så godt vi kan for å du opplever å bli møtt, sett og tatt på alvor.

Kunne du tenke deg det? I så fall er det kort vei hit, bare send en melding, så kan vi lage en avtale. Da kan du kontakte Mariann på 982 67 835. Håper å høre fra deg!

Hilsen oss i 13-20 :)

Angst

Haster!!