Sliten og forvirret

I det siste her jeg vært veldig sliten og forvirret. Foreldrene mine er skilt, noe som egentlig går helt fint, men det som irriterer meg er at de ikke skjønner hvor slitsomt det er å bo i en bag og reise frem og tilbake hele tiden. Hvis jeg er hos moren min en dag for mye uten å si i fra, blir pappa så sint, og omvendt. Det kommer mas og kjefting fra begge veier og jeg orker ikke mer i tillegg til at jeg har mengder med prøver, lekser og fritid. I går knuste jeg telefonen min med et uhell og den ble dessverre ødelagt, men har verken turt og si det til moren min eller faren min, for jeg vet de kommer til å klikke. Nå får jeg verken tak i pappa eller mamma og alt blir bare helt feil. Vet ikke hva jeg skal gjøre, og takk for svar på forhånd :) Hilsen jente 14


Svar:

Hei! Takk for at du tar kontakt med oss. Dette du beskriver forstår vi godt at gjør deg sliten og forvirret. Det høres ut som du står midt mellom dine foreldre og blir dratt i begge retninger. En slik situasjon er ikke noe godt å være i. Og i tillegg har du andre ting du også tenker på. Har du forsøkt å prate med dine foreldre om dette? Når foreldre skiller seg, skal barna tas hensyn til, og foreldre bør forsøke å gjøre situasjonen så optimal som mulig for barna. Her høres det ut som at dine foreldre kanskje ikke helt vet at det de gjør får konsekvenser for deg. Det kan derfor være fint å prate med dem om dette. Ofte er det også godt å prate med noen andre om det vi opplever, for ved å dele opplevelsene, blir de tyngre opplevelsene enda lettere, og de lette opplevelsene blir enda bedre  Og hvis du prater med en trygg voksen om dette, kan denne også hjelpe deg til å finne ut om og hva du ønsker å si til foreldrene dine, og denne voksne kan også være med deg i samtalen om du ønsker det. Det kan være helsesøster, lærer eller annen trygg voksen. Og hvis du har lyst, kan du gjerne ta kontakt med oss i 13-20 for samtale. Da kan du sende sms til Ida (98267833).

Vi tenker på deg, og ønsker deg alt godt :) 

Piller

Anmelde?