Følelser

Hva burde jeg gjøre/ hvem burde jeg snakke med om jeg egentlig ikke har det så bra, men jeg aldri snakker om hvordan jeg har det og heller aldri om følelser? Jeg er en av de som folk kommer til om de ikke har det bra, men jeg snakker aldri med noen selv, selvom jeg kanskje burde gjort det.


Svar:

Hei! Så bra at du skriver til oss! Vi i 13-20 vet at det er mange ungdommer som går rundt og synes det er vanskelig å snakke om følelsene sine. Mange er heller ikke vant til å snakke om dem. Vi tror at det er utrolig viktig å ha kontakt med følelsene sine, både de gode og de vonde. Dette gjelder for alle, også for deg. Og særlig siden du er en person mange tiltror seg til. Du spør hvem du kan snakke med. Har du noen du stoler på, om det er venner eller foreldre/andres foreldre, er det en start. Dersom du ikke føler deg forstått eller ønsker å snakke med noen andre, vet vi at helsesøster på skoler er tilgjengelige for samtaler og ønsker å snakke med ungdom. Helsesøster kan også henvise deg videre hvis du ønsker det. Helsestasjonen for ungdom er også et tilbud. I Sandvika er det åpent mandag og tirsdag fra kl:15.30-18.30 (tlf. 67503270), på Bekkestua er det åpent onsdag og torsdag fra kl:15.30-18.30 (tlf. 67508350). Vi i 13-20 er også veldig tilgjengelige for samtaler, og vil veldig gjerne snakke med deg om du vil det. Helsesøstre på skoler, helsesøstrene på helsestasjonen, og vi i 13-20 har taushetsplikt. Vi håper du finner noen du har tillit til som du kan snakke med :)

Hilsen oss i 13-20

Familie

Å være utenfor