Snakke?

Hvis man er blitt utsatt for noe seksuelt man ikke ville selv burde man si i fra til noen, eller burde man holde det for seg selv? Føler liksom det ikke er sånt man snakker om, at det kanskje er best å holde det for seg selv…


Svar:

Hei!

Så fint at du spør om dette – det er et veldig viktig spørsmål!

Det er ofte slik at hvis man har vært utsatt for noe seksuelt mot sin egen vilje, kan man bli skamfull, redd og flau, og man tenker at det er best å holde det hemmelig. Noen kan også tenke at det var deres egen skyld (det er det aldri). Det som kan være dumt med slike vonde hemmeligheter er at de kan vokse og bli vondere og større. Noen kan ha kraftige etterreaksjoner etter slike hendelser, mens noen kan ha mer milde reaksjoner.

Vi i 13-20 snakker med flere ungdommer som har vært utsatt for noe seksuelt de ikke ønsket å være med på. Og vi tror det å dele hemmeligheten med noen gjør den mindre og noen ganger enklere å forholde seg til. Man kan ha behov for støtte, og hjelp til å bære hendelsen.

Vi vil derfor oppfordre deg til å snakke med noen om dette, helst en voksen. Det kan gjerne være en av oss i 13-20, da kan du sende en sms til Ida som er faglig leder, og en av oss kontakter deg. Idas telefonnummer er 98762833.

Det å være utsatt for noe seksuelt mot sin egen vilje, er et seksuelt overgrep, og kan i noen tilfeller være juridisk straffbart. Om du ønsker å lese mer om dette, vil vi anbefale deg denne artikkelen: http://www.ung.no/overgrep/2308_Har_du_opplevd_seksuelle_overgrep.htmlHer kan du også lese om andres overgrepserfaringer, samt finne kontaktinfo til to ulike hjelpetelefoner.

Håper du tar kontakt, eller snakker med en annen voksen! Lykke til!

Selvmordsfare og meldeplikt

Karakterer