Vil bli lagt inn

Hei!

Jeg er en jente på 18 år. Jeg har slitt veldig, veldig lenge med forskjellige ting som depresjon og selvskading. Nå har det faktisk gått så langt at det går utover mat og skole. Jeg klarer så vidt å spise, og har vært på skolen 3 ganger på over to måneder.
Før jul hadde jeg en tøff periode, alt var dritt. Jeg var hjemme i senga i 2 uker, jeg spiste nesten ikke, prata ikke, hadde selvmordstanker og kutta meg. Legen min kom hjem til meg, og sa “dette går ikke, kutter du deg en gang til så må jeg legge deg inn et sted”. Har kutta meg igjen nå og ingen vet det. Jeg vil faktisk bli lagt inn nå for mitt eget beste. Men vet ikke hvordan. Og jeg er redd for å ikke ha lov til å ha mobil for å kontakte venner eller familie, eller snuse eller noe sånt.


Svar:

Hei!

Så bra at du ser hva som er best for deg, og at du tar deg selv på alvor.

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med den legen som ville legge deg inn og si at du nå ønsker en frivillig innleggelse. Forklar at situasjonen ikke har bedret seg og om selvskadingen. Denne legen vil kunne henvise deg, og du må kanskje vente litt på plass. Hvor lenge du må vente, vil avhenge av hvorvidt legen vurderer graden av alvorlighet/ akutt behov i din situasjon.

Vi har hatt flere ungdommer hos oss som har blitt akuttinnlagt i psykiatrien, de har fått beholde mobil, og har kunnet røyke/ snuse. Om dette er tillat overalt er vi ikke sikre på, men det kan du spørre legen din om.

Vi håper du får den hjelpen du trenger, og ønsker deg alt godt på veien.  

Hilsen oss i 13-20

Sjenert

Selvmordsfare og meldeplikt