Sjenert

Hei, jeg er en veldig sjenert person, og tørr sjeldent å gå bort til folk. Jeg har prøvd og endre personligheten min og ikke være så sjenert. Jeg liker ikke så godt og snakke foran klassen hvis ikke jeg har planlagt det og har manus. Føler meg litt utenfor blant klassen og at jeg blir sett på som litt rar og sjenert. Hilsen jente 13 år


Svar:

Hei Jente 13 år  Så fint at du skriver til oss. Vi tror det er mange som kan kjenne på disse tingene som du beskriver, men ikke snakker om det, og det er så fint at du tør være ærlig. Vi mennesker er forskjellige, vår personlighet er ulik andres og slik skal det være. Det er viktig at vi er oss selv og det er flott med mangfold, det er da verden blir vakker. Noen er veldig utadvendte, går bort til fremmende og slår av en prat, mens andre er mer innadvendte og sjenerte og holder seg helst til dem man kjenner litt fra før. Begge deler er helt normalt. Ungdomstiden oppleves som vanskelig og forvirrende for mange, og presset om å være en del av gjengen kjennes stort. Samtidig vil vi understreke at ingen er så god til å være deg, som det du er, og vi håper at du klarer å være stolt av deg selv. Fordi det kan du! Selv om du er sjenert. Av det du skriver kan det virke som at du ønsker at du var mer utadvendt og at det har blitt et hinder at du er sjenert? På ung.no skriver en familieterapeut at vi trenger vår sjenerthet noen ganger fordi den beskytter oss, men at vi også av og til trenger å utfordre sjenertheten vår for å gjøre de tingene vi ønsker. Det finnes mange artikler som er skrevet om det å være sjenert og at vi mennesker er forskjellige med forskjellige personligheter. Vi legger ved noen av dem her:

Det kan også være fint å prate med noen om hvordan du har det, noen du kan stole på og som vil lytte til deg og det du forteller. Det kan for eksempel være foreldrene dine, helsesøster på skolen eller en av oss i 13-20. Håper dette gav noe hjelp! Hvis det er noe mer du lurer på, eller du ikke fikk svar på, ta gjerne kontakt her igjen, eller på mail/telefon som står til venstre på siden vår.

Hilsen oss i 13-20 :)

Overgrep

Vil bli lagt inn