Voldtekt eller ikke?

Hei :)

Jeg har snakket med dere før, og tok kontakt igjen fordi jeg trenger noen å prate med som jeg kan stole på. Men trenger hjelp fort, derfor skriver jeg her nå.

Eksen min voldtok meg for en stund siden. Jeg hadde ikke sett han siden det… (…..) Og jeg savner han. Etter jeg tok kontakt, og vi prata og sa hver vår side om saken, fikk det meg til å tenke tilbake. Det var egentlig ikke en voldtekt på den måten, men bare en stor misforståelse… (….) Jeg dro til han. Han spurte om sex, jeg ville egentlig ikke, men sa ja. Etterhvert ville jeg ikke, og jeg fikk vondt fordi jeg ikke klarte å slappe av. Han sa at vi kunne stoppe men jeg sa nei det går fint. Jeg fikk mer vondt, og sa jeg ville stoppe men etter som jeg husker, så dret han i det og sa “litt til bare”. Men jeg ville ikke. Jeg gikk på do etterpå og jeg blødde. Jeg følte meg presset til å ha sex..  (….) Det er mamma som har fått meg til å se på det som en voldtekt. Men jeg tror at han aldri mente det som en voldtekt, jeg vet det var en misforståelse alt sammen. Men nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Saken ble henlagt(heldigvis). Har tenkt på å trekke tilbake anmeldelsen. Får mamma vite noe da hvis jeg er myndig? Må man gi en grunn for å trekke den tilbake? Bør jeg være ærlig med politiet? 120% ærlig? Hva bør jeg gjøre? Det er en stund siden, men jeg er glad i han ennå. Jeg savner han. Jeg vet han aldri ville meg noe vondt.

Hilsen en fortvilt jente.

(Vi har valgt å korte ned spørsmålet av personvernhensyn, fordi det inneholdt mange sensitive opplysninger.)


Svar:

Hei! Så fint at du tar kontakt, både her på nettsiden og med oss direkte i 13-20. Vi vil gjerne svare deg her, samtidig som vi også oppmuntrer deg til å prate om dette med den du har kontakt med i 13-20, eller noen andre som du kan stole på. Dette du beskriver her forstår vi at kan være tungt å bære på alene. Det høres ut som du er i tvil om det som skjedde var en voldtekt. Et seksuelt overgrep (som en voldtekt er) er når noen gjør noe seksuelt mot en andre part og den andre part ikke ønsker at dette skal skje. Det er vanskelig å vurdere ut i fra det du skriver, det er lettere og bedre å komme frem til hva dette var, ved å samtale med deg om dette. Uansett vil vi si at det går an å være glad i ham og savne ham, og på samme tid mene at det han gjorde var galt og et overgrep mot deg. Når det gjelder politiet, så er også dette vanskelig å gi råd om her. Vi oppfordrer deg å ta kontakt med 13-20

Dyp sorg

Overgrep