Mobbing

hei! jeg er en jente som går i 9. klasse. jeg har aldri sagt eller snakket om dette før, og er heller ikke så keen på å gjøre det. på barneskolen ble jeg mobbet både på skolen og over nettet. det ble så ille etterhvert at tross ung alder visste jeg ikke hvor lenge jeg orket å holde ut. jeg vurderte å ta mitt eget liv i 6. klasse, men klarte å presse meg selv til å ikke gjøre det. jeg vet ikke helt hvorfor jeg endte opp med å ikke gjøre det, fordi det hadde ingen verdi for noen andre enn meg selv. jeg har et veldig dårlig forhold til foreldrene mine og jeg har aldri snakket med de om ting som dette. jeg snakker ikke så mye med de generelt heller. i dag går jeg på skole med de som mobbet meg på barneskolen, og jeg prøver å komme meg videre og å glemme det som har skjedd. j jeg blir ikke mobbet nå lenger, men jeg har ikke så mange venner og bir fortsatt fryst ut av de samme jentene, men det er ikke så ille. jjeg lurer på hva jeg burde gjøre for å klare å glemme det som har skjedd og prøve å komme meg videre. hilsen fortvilet jente


Svar:

Hei Fortvilet jente. Det er veldig bra at du skriver ned tankene dine og sender dem til oss. Det er vondt å høre at du har det sånn. Ingen skal oppleve det du har gjort. Dessverre foregår mobbing hele tiden enten gjennom utfrysning, baksnakking, drittslenging osv. Dette er noe alle har ansvar for å få en slutt på. Det er trist å høre at du ikke har fått hjelp med disse vonde opplevelsene. Det er ikke greit å oppleve å bli mobbet uten at verken voksne eller medelever gjør noe for å stoppe det. Det vi tror, er at dersom du skal komme videre med det som har skjedd, må du prøve å snakke med noen du kan stole på. Vi tror at når man deler det vonde med noen, kan man få hjelp til å komme seg videre. Selv om du sier at du ikke blir mobbet lenger  (men blir fortsatt fryst ut av de samme jentene) blir du minnet om mobbingen hver eneste dag du ser de som har mobbet deg, er det fortsatt ikke for sent å sette ord på det til noen. Dette sier du at du ikke har så veldig lyst til å gjøre. Vi forstår at det er vanskelig å snakke med noen dersom du ikke føler deg sett og forstått. Vi anbefaler deg likevel å snakke med noen, enten lærer eller helsesøster på skolen.  Dersom du synes det er vanskelig å snakke med noen du vet hvem er, finnes det ulike telefontjenester du kan ringe. «Kors på halsen» som drives av Røde kors, kan du ringe på tlf 80033321. «Kirkens sos» har også telefon du kan ringe: 22400040. De har også en egen chat på www.kirkens-sos.no.  Vi i 13-20 snakker med mange som opplever noe lignende som du beskriver, og vi vil mer enn gjerne møte deg. 

 Ta gjerne kontakt :)  Lykke til.

Press

Dyp sorg