Ensom

hei, jeg er en jente på 14 år og føler at jeg ikke har noen venner eller familie. Jeg har skilte foreldre og begge har flyttet ut så jeg vet ikke helt hvor jeg skal bo og sånt. Jeg har ingen søsken og hadde noen venner før, men nå føler jeg at alle vennene mine bare har ditchet meg og funnet noen andre. Nå er det nesten ingen som vil si noe til meg og dette gjør at jeg får dårlig selvtillit og føler meg liten, sjenert, rar og irriterende. Jeg føler at det er mange som baksnakker meg og synes jeg er stille og rar. I det siste har jeg blitt litt deppa og sliten og vet ikke helt hvordan jeg skal komme videre.

Hilsen Jente på 14 år.


Svar:

Heisann jente 14!

Så bra at du skriver til oss :) Det er veldig viktig å sette ord på akkurat de følelsene du forteller om her. Dette er følelser som berører noe av det mest vanskelige vi mennesker kan bære på, og det er vondt å høre at du har det sånn.

Du skriver at begge foreldrene dine har flyttet ut, og at du ikke vet helt hvor du skal bo. Vi håper du får hjelp i prosessene rundt hvor du skal bo. Det er foreldrenes ansvar at du får mulighet til å si noe om hvordan du vil ha din bosituasjon. Familievernkontoret hjelper familier som opplever brudd og konflikter. Kanskje kan du få noe hjelp til å klargjøre hvor du vil bo.

Det er ikke godt når man ikke føler at man har venner man kan være med og stoler på. Gode vennskap er viktig, og kanskje spesielt i ungdomstiden. Du skriver mye at du føler. Du har en følelse av å ikke ha familie og venner, vennene har ditchet deg, og du føler deg liten, og føler deg baksnakket. Dine følelser rundt dette gjør at du har blitt deppa og sliten, og vet ikke hvordan du skal komme deg videre.  Du har mange vonde følelser, og disse kan det være godt å snakke med noen om, fordi vi vet at følelser noen ganger forteller oss ting om virkeligheten som ikke alltid stemmer.  Det er ikke sikkert vennene dine ikke vil være sammen med deg. Det er ikke sikkert de baksnakker deg. Uansett er følelsene dine vonde og ekte for deg, og de kan du få hjelp til å håndtere.  I 13-20 er vennskap, familie og selvtillit temaer vi ofte snakker om med ungdom. Vi vil mer enn gjerne snakke med deg. Dersom du vil, har vi mulighet før vi tar tre uker ferie 8. juli.  Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi ta en prat før ferien, og fortsette etter ferien. Lykke til! Hilsen oss i 13-20:)

Spredning av nakenbilder

Press