Spredning av nakenbilder

Hei

Det var jegs sendte inn forrige spørsmål og på ett punkt formulerte jeg meg nok litt feil. På bildene kan du aldri se ansiktet til jenta, og jeg selv klarer ikke å identifisere henne, men man ser at han har screena de fra snapchat eller eventuelt snapsave. Jeg har tenkt å anmelde saken, men vil ikke gjøre der hvis det viser seg at han ikke gjorde noe ulovlig. Defor lurer jeg på nok en gang: Er det lov?

Hilsen meg igjen


Svar:

Hei igjen!

Det er bra du vil være sikker, og det er veldig flott at du tar slike saker alvorlig. Slik vi i 13-20 forstår det, er det ikke lov å legge ut nakenbilder av barn under 18 år. Selv om man ikke ser hvem personen er, vet jo dere i chatten hvem hun er. Det vi råder deg til er å ta en telefon til ungdomspatruljen i Bærum. Spør om du kan ta en prat med en av dem. Som vi sa i forrige svar, kan du være anonym, og politiet vil ivareta deg på en god måte. De har også helt sikker kunnskap om dette området. Politiet jobber fortiden mye med å håndtere spredning av bilder på nettet. De trenger hjelp fra ungdom som erfarer spredning av bilder. Håper du fikk et godt nok svar. Bare spør igjen :) Lykke til fra oss i 13-20

Lei meg

Spredning av nakenbilder