Rar følelse

Hei!

I det siste har jeg hatt en følelse som kommer når jeg blir lei meg eller begynner å stresse med noe når jeg skal sove. Det skjer når jeg tenker på kjæresten min, og om jeg er bra nok for han, eller når jeg har gjort noe jeg angrer på for eksempel. Hjertet banker hardere, pulsen blir kjappere og jeg begynner å gråte/hikste.

Dette har skjedd foran kjæresten min også og jeg visste ikke hva jeg skulle si at skjedde.


Svar:

Hei! Så fint at du tar kontakt og skriver til oss. Slik du beskriver følelsen du har opplevd, med hjertebank, høy puls og gråt/hikst, tror jeg mange kan kjenne seg igjen i. Og det er ikke noe godt når vi ikke vet hvorfor denne følelsen kommer. Det høres ut som at du likevel klarer å sette ord på når denne følelsen kan komme: når du blir lei deg, stresser, angrer på noe eller lurer på om du er bra nok for kjæresten din. Reaksjonen din på sorg, stress eller når du angrer er helt normale, disse reaksjonene er kroppens måte å si ifra om at noe ikke er helt sånn som du skulle ønske det var. Når du tenker på om du er bra nok for kjæresten din, så reagerer kanskje kroppen med hjertebank og gråt/hikst fordi du er litt usikker og bekymret for dette og kanskje tenker du mye på det. Alt dette du nevner, er ting som kan være godt å prate med noen om. Da kan du få satt enda flere ord på de tingene du tenker på, og vi tror at da vil «trykket» lette. Det er ofte godt å fortelle tankene våre til andre vi stoler på, og det er godt å bli lyttet til. Kanskje du kan snakke med foreldrene dine, en nær venn, helsesøster på skolen eller andre voksne du stoler på. Vi i 13-20 er også her, og vil gjerne lyttet til deg og snakke med deg om du vil det. Da er det bare å sende en sms, telefonnr vårt står til venstre på denne siden. Vi ønsker deg alt godt :)

Hilsen oss i 13-20

Overgrep - haster!

Lei meg