Vanskeligheter for å gå på skolen

Jeg har litt vanskeligheter for å gå på skolen når jeg skal der føler jeg et veldig ubehag, jeg har sikkelig lyst til å gå på skolen men den vonde følelsen tar nesten over


Svar:

Hei!

Så vondt å høre at du kjenner på mye ubehag ved å gå på skolen. Vi vet at det er mange som gruer seg til å gå på skolen, av mange forskjellige grunner. Du sier ikke noe om hvor lenge det har vært sånn, eller om det er spesielle hendelser som kanskje har utløst dette ubehaget. Kan det være lurt å tenke over? Ofte sier kroppen vår ifra til oss på måter hodet ikke alltid forstår. Hvis det er noe som har skjedd i livet ditt, som er vanskelig, kan dette være kroppens måte å reagere på. Det trenger ikke være noe som har skjedd i skolesammenheng, selv om det er der ubehaget kommer.

Har du noen gode venner på skolen som du kan dele dette med? Kanskje kan de støtte deg og gjøre det litt tryggere for deg å være på skolen? Eller er det en helsesøster eller andre voksenpersoner på skolen som du stoler på, og kan fortelle dette til? Vi vil oppfordre deg til å snakke med noen om det, sånn at du kan få hjelp til å skape gode rammer rundt skolehverdagen som gir trygghet. Da vil du kanskje også etterhvert se hvor ubehaget kommer fra, og dermed oppleve at du får ta tilbake kontrollen over "den vonde følelsen", heller enn at den har kontrollen over deg.

Noen synes også at det kan være fint å prate med en som står helt utenfor skolehverdagen og der man ferdes til vanlig. I så fall kan du ta kontakt med oss i 13-20 på mail eller sms. Vi vil gjerne prate med deg!

Vennlig hilsen oss i 13-20

 

Utslett?

Forelskelse!!!!!!!