Å like noen

Hei. Hvordan vet man om man liker noen?


Hei :)
Vi møter på mange forskjellige folk i hverdagen vår, noen liker vi bedre enn andre. Vi tenker at mennesker liker å være sammen med andre mennesker som gjør at vi føler oss sett og bra nok. Vi tolker spørsmålet ditt i den retning at du kanskje lurer på hvordan man vet at man liker noen og vil bli kjæreste med denne personen – stemmer det?

Det er mange steg i det å utvikle en nær relasjon. Noen føler at de blir forelska ved første blikk, mens andre må gå noen runder med seg selv før de vet hva de tenker og føler. Kanskje blir du først litt betatt – du synes at personen skiller seg ut blant de andre personene du treffer. Ofte får vi et ønske om å bli bedre kjent med den man er interessert i, finne ut om man har noen felles interesser eller om man har en god kjemi. Når du blir bedre kjent finner du kanskje ut om du liker personen, om du syns personen er morsom og/eller snill, hyggelig å snakke med og være sammen med. Det kan også hende at man blir forelska i den personen man har blitt kjent med. Det er også veldig forskjellig fra person til person og relasjon til relasjon hvor lang eller kort tid det tar mellom det å være interessert til det å bli forelska. For noen kan det ta lang tid å bli trygg nok til å forelske seg. Men hva vil det egentlig si å være forelsket, eller «å like noen»? Alle reagerer forskjellig på forelskelser. Noen får det man ofte kaller «krøll» eller «sommerfugler» i magen, men ikke alle kjenner seg igjen i disse følelsene. Det er helt normalt. Ofte tenker vi at vi skal føle slik man føler på film, men det stemmer ikke nødvendigvis. Noe som likevel ofte oppstår, er at vi tenker på personen «hele tiden», hele tiden søker å treffe/se personen og vi ønsker å finne på ting eller være sammen med dem. Det er kanskje, og forhåpentligvis, fordi den personen får oss til å føle oss vel, at personen får meg til å føle meg fin, smart og trygg. Vi mennesker søker ofte å være sammen med folk som gjør oss glad, og da også glad i oss selv. Vi i 13-20 håper at det er disse følelsene du får i møte med en person du liker – at du kjenner deg fin, godtatt, smart, verdsatt og trygg, for det er det du fortjener og er verdt.

Vi håper dette gav noen svar på hvordan man vet om man liker noen. Vi ønsker deg lykke til :) Hilsen oss i 13-20.

Vil ikke si det til mamma og pappa

Grensesetting og overgrep