Tro

Hei, jeg er en 15 år gammel jente som er kristen, jeg møter veldig mye motgang og "hate" til min religion i skolehverdagen. Ofte er det slik at i KRLE timen vil læreren min spørre hva de kristne synes om en sak og andre kommer da med en frekk kommentar eller lignende. Det verste er når vi se på film i timen som inngår i pensum og det innebærer samleie, og alle guttene roper at jeg skal se, fordi jeg mener, som det står i bibelen at samleie hører til ekteskap. Og jeg tar meg veldig nær av dette fordi kristendommen er en så viktig religion for meg at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Kommentarene og spydigheter kommer som regel hver dag, og det er spesielt en gutt i klassen som sier de. Jeg får hjelp av bestevenninnene mine til å stå opp mot han men det hjelper ikke. Har dere noen tips som kan gjøre skolehverdagen min litt lettere?


Hei jente 15!

Tusen takk for at du deler dette med oss, det er vondt å høre at dette skjer med deg. Først av alt vil vi si at du er en tøff jente som står så opp for din religiøse tro selv om det ikke alltid er så lett. Vi tror det er flere som kjenner seg utsatt for denne typen kommentarer på grunn av noe de tror på, men det betyr ikke at det er greit. Det er ikke greit at andre sier stygge ting, slenger kommentarer eller spydigheter om deg eller til deg. Slik vi forstår av det du skriver, er dette mobbing, og det er ikke akseptabelt. Her har lærerne dine et ansvar for at du skal få det bedre og ha det bra på skolen. Hva gjør læreren din i disse situasjonene? Kan du prate med læreren din? Når vi blir utsatt for slike ting, og som du sier, også hver dag, gjør dette noe med oss. Det kan være tungt å bære alene, og det er fint at du prater med bestevenninnene dine. Samtidig tror vi at det også er bra å fortelle til en voksen hva du opplever. Det kan være enten foreldre, lærere, helsesøster eller en annen du er trygg på. De skal sørge for at mobbing ikke skjer, fordi voksne har dette ansvaret. Du kan også komme og snakke med oss om du ønsker det. Vi vil gjerne prate med deg, og sammen finne ut hva du kan gjøre. Da er det bare å ta kontakt med Ida på 98267833, eller send en mail til hei@13-20.no, så finner vi en tid til å møtes :) Vi ønsker deg alt godt, og heier på deg!

Hilsen oss i 13-20

 

Gyldig fravær

Vil ikke si det til mamma og pappa