Gyldig fravær

Hei, jeg lurer på om hvis jeg har time hos dere i løpet av en skoletime, eller mot slutten av skoledagen, kan man få gyldig fravær for det? Ettersom at jeg har hektiske hverdager og det hadde passet best for meg på et bestemt tidspunkt.


Svar:

Hei, så fint at du tar kontakt med oss! Reglene for fravær i skolen er litt ulike alt ettersom du går på ungdomsskolen eller videregående skole, men i utgangspunktet er det ikke slik at du får gyldig fravær for å ha samtaler med oss. I enkelte tilfeller lager vi avtaler med helsesøster eller andre på skolen, slik at ungdommen kan snakke med oss i skoletiden og få en bekreftelse på at dette er gyldig fravær. Da må vi i så fall bli enige om hvorfor det er viktig at samtalene foregår i skoletiden, og ikke utenom. 13-20 har også åpent to kvelder i uka og mulighet til å ha samtaler med ungdom etter skoletid, enten her, på skolen eller et annet sted. Vi vil gjerne prate med deg, så vi håper du tar kontakt med oss, så vi sammen kan prøve å finne en løsning som passer for deg :) Du kan sende en sms til Ida, 98 26 78 33, eller en mail til hei@13-20.no. Håper vi hører fra deg!

Hilsen oss i 13-20

Om opphold på psykiatrisk avdeling

Tro