Piller

Hvor kan man få tak i piller som hjelper mot depresjon og dårlig søvn? Jeg har ikke vært hos legen å fått bekreftet at jeg er deprimert, men jeg klarer ikke å spise jeg orker ikke bevege meg noe særlig ut og jeg sover dårlig.


Svar:

Hei!

Så fint at du tar kontakt. Det er vondt å høre at du føler deg deprimert og hverken klarer å spise, har lite energi og sliter med søvn. Det at du har lite energi henger ofte sammen med både lite søvn og mangel på mat. Og da er det viktig å få hjelp til å finne ut hva som gjør at det er så vanskelig for deg. Det å være deprimert kan absolutt bidra til alt dette, samtidig er det viktig å få avklart om det kan være andre årsaker også. Måten å få avklart dette på er å bli ordentlig utredet av helsepersonell, gjerne fastlegen. Dersom du er deprimert, er det også fastlegen din som må ta en vurdering når det gjelder bruk av piller og medisiner. Når man har det sånn som du har det, er det viktig å vite at piller i seg selv uansett ikke «løser» problemet, men kan være et supplement mens man går til samtaler hos en psykolog, for en periode.

Det aller viktigste når man har det slik du beskriver, er å ikke være alene med dette. Kan du snakke med foreldrene dine om dette? Har du en helsesøster på skolen du har tillit til? En lærer? Ellers må du gjerne sende en SMS til oss: 98267835, så kan vi møtes og snakke mer om hva du bærer på. Du er ikke alene!

Vennlig hilsen oss i 13-20 :)

Trist

Traumer