Trist

Hei, 13-20. Jeg er en jente som går i 10. klasse. Jeg begynner å slite litt med depresjon og har begynt med litt forskjellige selvskadingsmetoder. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre, har ikke så mange å snakke med om det. Går utover skole, klarer ikke konsentrere meg på skolen lenger.

Takk på forhånd.


Svar:

Hei, jente i 10.klasse!

Så fint at du skriver til oss om dette. Jeg tror mange på din alder kjenner seg igjen i det du beskriver. Når man har det vanskelig, er deprimert og selvskader seg, er det viktig at man får hjelp og kan snakke med noen. Jeg tenker at det du har gjort nå ved å skrive til oss er et viktig første skritt! Du sier at du ikke har så mange du kan snakke med dette om. Jeg vet ikke om det er fordi du ikke kjenner så mange, eller om det er fordi du ikke tror at de du kjenner vil forstå deg, ta deg på alvor eller om du kanskje er usikker på om de er til å stole på. Dette er helt vanlige tanker som gjør at mange nettopp ikke tør å betro seg til noen om det som er vanskelig. Men jeg vil oppfordre deg til å se deg grundig rundt på de du kjenner, om det kan være en trygg voksenperson i livet ditt som du kan dele dette med. Vi i 13-20 er åpne for samtaler, hvis du tror at du kunne ha lyst til å komme hit. Vi har taushetsplikt, og det er fullt mulig å komme til bare én samtale i første omgang hvis man vil teste ut hvordan det er her  Håper dette svaret ga deg mer selvtillit til å oppsøke hjelp, for du fortjener å ha det så mye bedre!

Vennlig hilsen oss i 13-20.

Overgrep mot gutter

Piller