Far som drikker

Hei. Jeg har en far som drikker og han kan ofte virke truende når han er beruset. Han blir sur når jeg har tatt opp teamet, og vil ikke snakke om det. Han og mamma skilte seg for ikke så lenge siden, og det er nok derfor, men jeg føler meg utrygg og kan ofte bli redd. Hva kan jeg si eller gjøre for at han ikke skal bli sint når jeg tar det opp? Han kan også ofte bli veldig veldig sint og si og gjøre ting han angrer på, men etterpå virker det som om ingenting har skjedd. Jeg er enebarn, så jeg er den eneste som kan si ifra til han.


Svar:

Hei!
Så tøff du er!! Både fordi du sender inn dette spørsmålet, men også fordi du har konfrontert han med saken. At han blir sur når du tar det opp er nok bare fordi han vet du har rett, og du treffer et sårbart punkt hos han. Alle foreldre kan si eller gjøre ting de angrer på, men om de ikke ber om unnskyldning og gjør opp for seg etterpå, hjelper det ikke så mye at de angrer. Særlig ikke hvis situasjonen aldri blir noe bedre. 
Du skriver ikke noe om hvor mye du er hos pappa, om du er der 100%, om det er 50/50 mamma og pappa eller om du kun er hos pappa i helgene. Uansett tenker vi at den utryggheten og redselen du føler på, og hans truende atferd og sinne når han drikker, ikke er en god omsorgssituasjon for deg. Du burde også slippe å ta opp dette med han alene, en voksen bør gjøre dette for deg. Er det noen som vet hvordan situasjonen er for deg? Har du noen voksne rundt deg som du tror kunne snakket med pappa slik at du slipper? Man skal ikke ha det slik du har det med pappa, og utrygghet og redsel over tid fra en forelder som skal være din «trygge havn» kan være skadelig på en sånn måte at man kan få problemer med å stole på og knytte seg til andre mennesker senere i livet. 
Vi kunne godt tenke oss å møte deg å få snakket med deg om situasjonen din. Kunne du hatt lyst til det? Da kan du sende en sms til 98267835, så får du møte en av oss. 
Håper vi hører fra deg!

Hilsen oss i 13-20

Foreldrekrangel og sosial angst på skole

Mamma