Foreldrekrangel og sosial angst på skole

Hei, jeg sliter ekstremt mye med sosial angst på skolen. Egentlig er jeg en veldig utadvendt men vi har så mye problemer i klassen med folk som er introverte, at jeg nesten bare har gitt opp. Foreldrene mine tror at jeg har det kjempebra osv på skolen, men det er egentlig ikke sånn. Og når de blant annet fikk se karakterene mine så ble de sinte. Problemet er det at jeg er så sliten av å prøve og prøve. Jeg har fullstendig mistet læringslysten og sliter bare ekstremt. Jeg har også fått blant annet psoriasis på grunn av stress.


Svar:

Hei!

Det er vondt å høre at du ikke har det bra på skolen. Ut fra det du beskriver, virker det som du ikke får spille på dine sterke sider i klassen du går i. Kanskje fordi du har fått en rolle som du ikke trives med, eller fordi du ikke får respons på din utadvendthet? Når vårt bilde av oss selv ikke samstemmer med måten andre møter oss på, er det helt naturlig at vi blir usikre og engstelige. Vi har alle behov for å bli anerkjent som den vi er.

Du sier ikke så mye om hva du legger i sosial angst, men at dette i alle fall går utover karakterene og læringslysten din. Du virker som en veldig ressurssterk person med stort pågangsmot. At du er sliten av å prøve, er forståelig ut fra de stressende omgivelsene du befinner deg i.

Vi vil oppfordre deg til å snakke med noen face to face om dette. Du beskriver en følelse av håpløshet, og da er det ofte nyttig å snakke med noen som kan hjelpe deg til å sortere følelsene dine og få bedre oversikt over situasjonen. Kan helsesøster på skolen være en mulighet?

Send gjerne en melding til oss på tlf 98267835 dersom du kan tenke deg å prate med en i 13-20. Vi har oppriktig tro på at du kan få det bedre på skolen, og vi unner deg så absolutt å oppleve at du blir sett og likt for den du er!

Vennlig hilsen oss i 13-20 :)

Venner...

Far som drikker