Gått over streken

Hei, jeg og venninna mi har gått over streken med å sendt masse stygge meldinger til en vi ikke liker i klassen, vi er veldig redde for å få sykt mye kjeft og vi skal ha klasseavslutning i dag. Så hva må vi gjøre for å gjøre det godt igjen. PS: vi slettet telefon nummeret til jenta


Svar:

Hei dere to!

Så flott at dere tar kontakt med denne utfordringen. Dette er noe vi snakker mye med ungdommer om, men da er det som oftest ungdom som har mottatt hatefulle og stygge meldinger, ikke de som har sendt. Man ønsker som regel ikke å innrømme slikt, så her er dere modige.

Når det er sagt, er det viktig å si noe om hva dere har utsatt denne jenta i klassen for. Vi vet ikke hvorfor dette er en jente dere ikke liker, eller hva dere har skrevet i meldingene hun har fått. Likevel er det noe som sier oss at dette var fullstendig ufortjent, dere sier selv at dere har gått over streken. Det dere har utsatt denne jenta for kalles mobbing. Å få tilsendt slike meldinger som hun har, er den vanligste typen digital mobbing, og selv om dere har slettet nummeret til jenta, er det slik med digital mobbing at det aller meste kan spores tilbake til avsenderen.

Dere lurer på hva dere må gjøre for ikke å få «sykt mye kjeft». Vi tenker at det eneste riktige dere kan gjøre, for jentas skyld, men også deres egen, er å be denne jenta om tilgivelse – ansikt til ansikt. Mobbing på den måten dere har gjort, er krenkende, vondt og kan lage dype, følelsesmessige sår.

Vi håper dere oppsøker jenta nå i ferien og ordner opp på en skikkelig måte, selv om det er veldig tøft! Lykke til!

Hilsen oss i 13-20 :)

Taushetsplikt

Skilte foreldre