Overgrep mot gutter

Hei. Jeg er en 15 år gammel gutt, og går i 10. klasse. Jeg har blitt utsatt for overgrep i snart tre år. De skjer fortsatt, men ikke så veldig ofte. Det er litt feil å snakke om syns jeg, siden jeg er gutt og det som oftest skjer med jenter. Jeg har selvfølgelig ikke sagt det til noen, fordi jeg er redd for hva de jeg omgås med vil tenke om meg hvis jeg forteller. Jeg har selvfølgelig sagt ifra om at det som skjer ikke er greit, og at det må slutte. Personen har sagt at jeg ikke må si det til noen fordi ingen kommer til å tro meg og jeg kommer til å bli mislykket og utstøtt.

Jeg lurer derfor på om det er en måte jeg kan si ifra om at h*n må slutte, fordi jeg vil at det skal slutte, men jeg tør ikke å si ifra, selv om jeg vet at det er det beste.


Svar:

Kjære gutt 15 år!

Dette gjorde sterkt inntrykk på meg. Takk for at du turte å sende inn dette spørsmålet, jeg vet med 100% sikkerhet at det er flere gutter der ute som sitter med de samme opplevelsene som deg, men som ikke vet hvordan de skal gå frem for å få overgrepene til å slutte. Og dette var et superviktig skritt å ta for deg!

Du er også helt utrolig modig! Tenk at du har sagt til overgriperen din at det som skjer ikke er greit! Dette har du helt rett i, og at ingen kommer til å tro deg, at du kommer til å bli mislykket og utstøtt – det er feil! Vår erfaring er at det er overgriper som blir mislykket og utstøtt, da det er overgriper som begår svært alvorlige seksuelle forbrytelser, og det er derfor h*n ikke vil at du skal si det til noen.

Vi i 13-20 har snakket med mange ungdom som har vært utsatt for overgrep, også gutter. Så dette er ikke feil å snakke om i det hele tatt, bare veldig, veldig viktig. Det er viktig fordi du ikke skal gå med alle disse hendelsene alene. Det er ikke så lett for oss å gi råd på denne problemstillingen her på hjemmesiden vår, men om det er mulig, kan du prøve å unngå situasjoner og steder med h*n som du vet kan føre til at h*n forgriper seg på deg?

Det mest effektive man kan gjøre er så klart å anmelde overgriperen, men vi har stor forståelse for at det ikke er lett. Ofte er man i en eller annen form for relasjon til overgriper som en gang var basert på tillit, og tilliten som fantes gir deg kanskje dårlig samvittighet ved tanken på å gå til politiet?

Kan det være en start at du kommer og snakker med en av oss? Vi kan og vil veldig gjerne møte deg. Du har vært utsatt for grove seksuelle overgrep fra ung alder, og dette ønsker vi å hjelpe deg med å få en slutt på!

Du kan sende en sms til 98267835, så får du en avtale med den av oss som kan møte deg først; Mariann, Liv Hilde eller Ida. Vi kan møtes etter skoletid og har kontor i Sandvika. Om dette blir vanskelig eller du ikke føler deg helt klar for det, er det mulig for deg å opprette en e-postadresse du kan bruke for å kommunisere med oss?  Vi ønsker så veldig å vise deg støtte og hjelpe deg å bære på alt du bærer på. Da kan du sende en e-post til mariann/ livhilde/ eller  ida@13-20.no

Håper inderlig at vi hører fra deg!

Hilsen oss i 13-20

Flytting

Trist