Rødming

hei, at jeg er 15 år gammel jente som sliter med rødming. jeg rødmer bare når jeg er i timen, altså når læreren sier mitt navn eller jeg skal presentere noe. har dere noen tips til hvordan man kan slutte å rødme?


Svar:

Hei, jente 15 år!

Rødming er noe mange kan oppleve som plagsomt, særlig i bestemte situasjoner hvor man blir flau eller utilpass. Hvis det er noe trøst, er det ganske vanlig å bli flau og rødme innimellom, og da spesielt når man er ungdom. Det fine med rødming er imidlertid at det er et sympatisk trekk, det vil si at rødming er en måte å vise sympatiske følelser på. Og vi mennesker blir tryggere på andre mennesker når de viser slike følelser. Studier har faktisk vist at rødming gjør andre mennesker vennligere innstilt til deg. Så det er ingen grunn til å skamme seg over at man rødmer, men heller være stolt av at man er en ekte person med følelser!

Når det gjelder tips til å slutte å rødme, er vårt beste tips å ikke være så redd for rødmingen. Ofte forsterkes den bare, dersom vi blir veldig bevisst på den og lar oss stresse av den. Hvis du derimot klarer å tenke at det ikke er så farlig, går den som oftest fort over av seg selv. Et viktig tips er å ikke begynne å unngå de situasjonene der du er redd for at du kommer til å rødme, da får rødmingen mer makt over deg og blir vanskeligere å kvitte seg med. Den beste muligheten din er nok heller å tørre å stå i de situasjonene som er litt pinlige, og å fokusere på det du synes at du gjorde bra, heller enn det som gjorde deg flau. Også kan du minne deg selv på at andre liker mye bedre den som viser følelser, enn den som virker følelsesløs.

Lykke til!

Hilsen oss i 13-20  :)

Vise følelser

Samtaletilbud