Vise følelser

Hei

Jeg har en kjæreste, men vi får ikke møtt hverandre så mye på fritiden, så vi snakker for det meste over meldinger. Jeg føler ikke at jeg får vist nok følelser eller hvor mye jeg liker han. Av og til føles det ut som om vi sklir lenger unna hverandre. Ingen av oss har lyst til at det skal skje eller slå opp. Har dere noen tips eller vet om hvordan jeg skal fikse det og vise mer følelser?


Svar:

Hei,

Beklager at det har tatt tid før du har fått svar!

Takk for at du skriver til oss :) Og så hyggelig at du har en kjæreste du liker så godt! Følelser kan være rare og vanskelige, uansett om de er gode eller vonde. Her er det ingen som er verdensmestre, og det tar tid før man klarer å bli kjent med seg selv og sine egne følelser.

Mange par bruker fysiske bekreftelser for å understreke følelsene sine. Som for eksempel å holde hender, klemme, smile til hverandre, se på hverandre på en spesiell måte, stryke på hverandre osv. Når dette er utfordrende fordi man sjelden ser hverandre på fritiden, og kontakt på meldinger er det som for det meste skjer, kan man kanskje prøve seg litt frem med ulike emojis? Eller hyggelige snapper hvor du forteller han at du tenker på han eller savner han? Eller så kan du kanskje prøve å si det til han, at du liker han veldig godt, men synes det er vanskelig å få vist han dette da dere sees sjelden? En annen mulighet er jo å spørre han om det er noe han trenger at du for eksempel sier til han for at han skal føle seg trygg på hvor godt du liker han og hvor sterke følelser du har for han?

Uansett hvilken fremgangsmåte du velger er det viktig at du gjør det som føles komfortabelt for deg. Noen av oss er jo rett og slett bare slik at vi ikke viser masse følelser selv om vi har dem. Da er det en del av hvem vi er, og det beste er da kanskje å si det: det er sånn jeg er.

Dette er en vanlig ting for oss å snakke med ungdom om, så hvis du ønsker å snakke mer om dette er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. Send en sms til Liv Hilde på 98267831, så kan du få møte en av oss!

Håper dette var til hjelp!
Lykke til :)

Hilsen oss i 13-20

Skilte foreldre

Rødming