Samtaletilbud

Hei, jeg lurer på om det finnes et sted i Bærum helst sandvikaområdet hvor jeg kan henvende meg hvis jeg lurer på om det skjer ting hjemme som ikke burde skje. Tenke kanskje dere visste om et sted hvor jeg kan fortelle ting uten at de ringer foreldrene mine, og hvor det er “normalt” å snakke om ubehaglige ting, fordi jeg trenger hjelp tror jeg.
Takk på forhånd


Svar:

Hei!

Det å gå rundt å bære på ting alene er ikke noe lett, spesielt når det gjelder ting hjemme. Og da er vi ekstra glad for at du spør her hvem du kan kontakte. Første skritt mot å få det bedre, er å be om hjelp. Vi i 13-20 er et samtaletilbud som holder til i Sandvika, og vi er veldig vant til å snakke med ungdom om ubehagelige ting. Ingenting er for smått eller stort for å ta opp i samtaler hos oss. Man har også mulighet til å snakke med oss uten at vi informerer foreldrene dine om det. Ellers har du helsestasjon for ungdom her i Sandvika. De har åpent hver mandag ettermiddag.

Når det gjelder det å ringe foreldrene dine, så oppfordrer vi alle ungdommer vi møter til å snakke med foreldrene sine om temaer som de tar opp hos oss. Dette er fordi foreldrene/ de foresatte skal være ungdommenes fremste omsorgspersoner. Samtidig vil alltid dette bli vurdert i hver enkelt situasjon med hver enkelt ungdom, med tanke på alder, reel risiko, foreldrenes omsorgsevne m.m. For noen er det nettopp foreldrene som dessverre er årsaken til at de har det så vondt, og da er det viktig at ungdommen får muligheten til å snakke med noen om dette uten å være redd for hvilke konsekvenser det vil få hjemme.

Håper du fikk svar på det du ønsket? Send oss gjerne en tilbakemelding på nettsiden her, eller du kan sende oss en e-post direkte. Om du ønsker å komme til samtale så er det bare å sende en sms til 98267835. Så finner vi gjerne et tidspunkt hvor vi kan møte deg :)

Hilsen oss i 13-20

Rødming

Selvmord