Selvmord

Jeg finner ingen grunner til å leve og jeg vil egentlig bare dø, fordi jeg orker ikke mere. Også lurte jeg på om foreldre må få vite at det var selvmord hvis jeg på en måte får sagt i fra om at jeg ikke vil at de skal vite det før jeg dør? Hvis det har noe å si så er jeg 16


Svar:

Hei,

Gode deg…dette var vondt å lese, og veldig vanskelig å skulle svare på via en nettside. Jeg får mange tanker på hva som gjør at du føler det sånn? Har du snakket med noen om at du har disse tankene? Har det skjedd noe spesielt i livet ditt som gjør at du ikke orker å leve lenger? Det at du har det så vondt i livet at du tenker på å ta livet ditt som 16-åring er ikke bra! Men det går an å få hjelp til å få det bedre, selv om det ikke føles sånn for deg akkurat nå…

Det at du har tenkt så langt ved det å ende livet ditt, at du lurer på om det finnes en måte å unngå at foreldrene dine får vite det, betyr at du også kjenner på en samvittighet ovenfor de som blir igjen med sorgen etter deg. Og den er det viktig at du kjenner på! For uansett om de finner ut at det er selvmord eller ikke, så vil savnet og sorgen etter deg være ulidelig for foreldrene dine! Du betyr alt for dem, det er jeg sikker på. Og de ville heller gjerne visst hvordan du har det nå, og fått muligheten til å hjelpe deg, enn at du skal ta livet ditt. Ingenting er for tungt for foreldre, annet enn å miste barnet sitt.

Og for å svare på spørsmålet ditt, så nei, det er nok ingen måte å «skjule» for foreldrene dine at du i så fall tok livet ditt. Den retten fraskriver du deg hvis du eventuelt velger å ta livet ditt.

Jeg vil anbefale deg på det sterkeste å finne noen å snakke med om hvordan du har det!! Du må gjerne ta kontakt med oss på tlf 98267835. Om du syns det blir for skummelt å si hvem du er, kan du eventuelt opprette en anonym mailkonto og sende oss en mail hvor vi kan fortsette dialogen; mariann@13-20.no. Ellers kan du sjekke ut disse hjelpetelefonene hvis du ønsker å snakke med noen andre anonymt på telefon:

Mental Helse: 116 123
Røde Kors: 800 33 321
Kirkens SOS: 22 40 00 4

Vi håper du finner noen å snakke med, og skjønner hvor verdifull du er!!

Hilsen alle oss i 13-20

Samtaletilbud

Kaster opp