Redd for meg selv

Hei
Jeg har slitt lenge med angst, depresjon, selvskading og selvmordstanker m.m. Nå etter sommeren har det vært spesielt ille. Overgangen til vgs har vært tøff, og jeg merker allerede at jeg ikke takler en vanlig skolehverdag. Så blir nok å droppe ut snart slik ting ser ut nå. Den siste tida har jeg selvskadet ennå mer, mer enn jeg egt selv "vil". Jeg er redd for meg selv, klarer ikke kontrollere det lenger. Ønske om å dø er der, men redselen for eget liv ligger fortsatt innerst inne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, er redd det skal gå helt ut av kontroll...


Svar:

Hei kjære deg, 
det er vondt å høre at du er redd for deg selv og at du har mye å kjempe med. Samtidig er vi glade for at du ønsker å bli hørt og ønsker hjelp til å vite hva du kan gjøre. Det er veldig modig av deg å skrive til oss! 

Det kan være mange grunner til at du går igjennom akkurat det du gjør, noen ganger bærer vi på vonde erfaringer som gjør at vi reagerer med angst, depresjon eller selvmordstanker. Da vil det være viktig å jobbe seg gjennom disse erfaringene. Det kan være vanskelig og slitsomt å jobbe med sin egen angst og depresjon, men det er viktig for at man skal få det bedre!

Du sier at overgangen til vgs har vært tøff. Alle overgangsperioder i livet bringer med seg nye utfordringer. Vi i 13-20 snakker med mange ungdommer som opplever at det å starte på videregående er vanskelig. Det er leit å høre at du tenker på å droppe ut, fordi vi også tror det er mulig å få det bedre på skolen der du er nå. Kanskje kan du få hjelp til å tilrettelegge skolehverdagen din av helsesøster eller en lærer du stoler på?  

Vi tror at det viktigste du kan gjøre er å snakke med en voksen som kan hjelpe deg, lytte til hvordan du har det og snakke om hvordan du kan få det bedre. Vi vet ikke om du allerede får hjelp av noen, eller om du har en god dialog med foreldrene dine. Uansett kan du veldig gjerne ta kontakt med oss i 13-20 (på SMS 98267831 eller hei@13-20.no), vi vil gjerne snakke med deg! 

Om du ønsker å fortsette å være anonym kan du opprette en anonym mailkonto og maile oss på hei@13-20.no, eller ringe en av disse hjelpetelefonene:

Mental Helse: 116 123
Røde Kors: 800 33 321
Kirkens SOS: 22 40 00 40

Vi håper virkelig du får den hjelpen du trenger! Og vi tror at det er mulig å få det bedre!
Hilsen oss i 13-20 :)

Dårlig selvtillit

Fravær