Om opphold på psykiatrisk avdeling

Hei.
Jeg lurer på hvordan man blir lagt inn på psykiatrisk avdeling. Jeg gikk til bup en stund, men har stoppet å gå dit. Armen min ser nesten ikke ut som en arm lenger på grunn av selvskading. Jeg har mye suicidale tanker, og vet ikke hvor lang tid det er før jeg prøver. Er det lurt å prøve å bli lagt inn, eller bare snakke med noen. Liker egentlig ikke snakke om slik, selv å skrive dette spørsmålet er vanskelig.

Ønsker ikke vekke bekymring. Ironisk med tanke på det jeg skrev. Ingen burde bry seg, men vet ikke hvem jeg kunne spørre. Takk for svar.


Svar:
Hei, kjære deg!
Det er forståelig at du synes det er vanskelig å skrive det du skriver, det er vondt å høre hvordan du har det. Men først og fremst vil vi si takk! for at du setter ord på det du tenker og sender det til oss :) Slik jeg forstår deg er du kanskje redd for hva som skal skje, hvordan du skal håndtere selvmordstankene og selvskadingen. Du spør om hvordan man blir lagt inn på psykiatrisk avdeling, da er det kanskje slik at du ønsker å få hjelp? Det er i så fall et kjempe steg i riktig retning! Det er først og fremst fastlegen din, psykiatrisk legevakt eller behandler i BUP som kan hjelpe deg med en henvisning til psykiatrisk avdeling. Da er det viktig å kunne sette ord på det som er vanskelig. Sammen kan dere finne ut av om dette er det som er best for deg, det kan hende at det også finnes andre løsninger man kan prøve før man får døgnbehandling.

Du forteller at du har vært hos BUP tidligere, men at du har slutta. Hva førte til at du sluttet å gå der? Var det vanskelig å snakke med behandleren, kjemien eller det å sette ord på det som er vanskelig? Vi møter flere ungdommer som syns det har vært vanskelig å snakke på BUP, men som opplever det annerledes å snakke med oss. Vi vil gjerne snakke med deg, fordi vi bryr oss, og vi mener at du er verdt å bry seg om. Det er ofte det det handler om når man blir bekymret, at man er verdt andres bekymring. Om du kunne tenke deg å snakke med oss kan du ta kontakt med Ida på 982 67 833 eller sende en mail til hei@13-20.no

Håper vi hører fra deg! Hilsen oss i 13-20 <3

Sex alene

Gyldig fravær