Psykisk helse og skole

Hei,

Jeg føler meg så ensom og tom. Jeg gruer meg til å gå på skolen, fordi jeg alltid lurer på hvem jeg skal gå til i friminutt og på grunn av alle de andre folkene som er der. Jeg hater å gå på skolen og jeg har aldri vært ordentlig syk når jeg har vært borte fra skolen, jeg bare klarte ikke. Har hatt det sånn en stund nå. Kanskje rundt 4 måneder. Jeg har også angst som gjør alt verre. Jeg har drevet med selvskading en stund og har ikke lyst til å være her lenger, og vet ikke hvor lenge jeg holder ut før jeg prøver å ta livet. Hvordan kan man bli lagt inn på psykiatrisk eller få halverte skoledager? 


Hei, kjære deg! 

Det høres ikke ut som om du har noe særlig greit. Du skriver om angst, selvskading og du uttrykker at du ikke vil være her lenger. Du bruker også ord som "å ta livet". Har du noen å snakke med? En voksen du stoler på for eksempel. Man skal slippe å bære på alt det du bærer på alene. Dette er alvorlige ting, som vi heldigvis vet at kan bli lettere om man deler det med noen og får litt hjelp. Vet foreldrene dine hvordan du har det? 

Du spør helt konkret om hvordan man kan bli lagt inn på psykiatrisk avdeling. Dette er det først og fremst fastlegen din, en psykiatrisk legevakt eller en behandler (psykolog) som gjør, ved å henvise deg. Da er det viktig at du klarer å si noe om hva som er vanskelig til en av disse, slik at de kan gi deg best mulig råd om hva slags hjelp som er bra for deg.

Du spør også om hvordan du kan få halverte skoledager. Dette vet vi ikke, men kanskje noen på skolen din kan svare på det? Vi tror for eksempel helsesøster kan være lur å spørre. 

Hvis du ikke opplever å ha noen voksen å snakke med, må du gjerne sende en melding til Ida på 982 67 833, eller sende en e-post til hei@13-20.no, så lager vi en avtale om å snakke med en av oss. 

Håper vi hører fra deg! Hilsen 13-20 <3

Sex

Sex alene