P-piller

Hei

Hvordan kan jeg spørre mamma om p-piller? Det er ikke av seksuelle behov men for å slippe mensen og vondt i magen. Tørr ikke å spørre.


Svar:

Hei :)

Takk for spørsmålet! Vi skjønner godt at det kan være skummelt og litt flaut å snakke med mamma om kroppslige ting, særlig hvis man ikke er vant til det. Likevel kan det være en veldig god støtte å snakke med foreldre om sånne ting. Vi møter også ungdommer som ikke opplever at de har foreldre det går an å snakke med. Nå vet jo ikke vi hvilket forhold du har til mammaen din, eller hva som er grunnen til at du syns det er vanskelig å snakke med henne. Men vi tror de aller fleste mammaer vil synes det er veldig fint å snakke med barna sine. Det kan være mange grunner til at man ikke ønsker å få mesen. Når man vil snakke med mamma om det handler det ofte om at man bare må begynne et sted. Hva med å for eksempel begynne med å si at «jeg har vondt i magen når jeg har mensen»? Da kan kanskje mamma være en støtte når man skal finne ut av hva som er den beste behandlingen, mammaen din har jo også litt peiling på mensen. Hvis det skulle være vanskelig å snakke med mamma om dette, kan det jo også være mulig å snakke med helsesøster?

Vi heier på deg!
Hilsen oss i 13-20 :)

Vet ikke om jeg skal si det!

Min bestevenn