Redd for venn

Jeg er en jente på 12 år og har en venn som har kuttet seg. Jeg er redd for at det skal skje noe mer. Hun vil ikke si det til noen bortsett fra meg. Hva gjør jeg?


Hei jente 12 år :)

Så fint at du skriver til oss, dette er viktig! Når man opplever at venner kanskje ikke har det bra, er det ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre. Samtidig får vi inntrykk av at du er en skikkelig god venn, når du er den ene som vet om situasjonen. Den viktigste oppgaven som venn fremover er å fortsette å være en venn som bryr seg.

Mange som kutter seg gjør det for å uttrykke noe, som de kanskje ikke alltid vet hva er. Da er det fint å ha en voksen å snakke med.  Du skriver at vennen din ikke vil si det til noen bortsett fra deg, for oss er det også viktig at du slipper å bære på dette alene. Kunne dere sammen snakket med for eksempel helsesøster på skolen? Da slipper hun å gjøre det alene, kanskje det kan hjelpe? Eller kanskje dere kjenner noen andre voksne dere kunne møtt sammen?

Det går også an å komme sammen hit til 13-20, vi møter dere gjerne :) Du kan også ta kontakt om du trenger å snakke mer om dette. Det er bare å sende en SMS til Mariann på 98267835.

Håper vi hører fra deg!

Hilsen oss i 13-20 <3

Selvskade

Vet ikke om jeg skal si det!