Hmmm...

Hei 13-20!
Jeg er en jente på 14 som er sammen med en fyr i klassen! Vi har nå vært sammen i 5 snart 6 måneder, og jeg har begynt å bli usikker på om jeg faktisk liker ham eller ikke :( Han er ganske innpåsliten, og hver gang jeg ikke svarer på meldingene hans i løpet av 1 time, blir han sånn: Elsker du meg ikke lenger? Så det er sånn det er ja! Og hver gang jeg sier: Jeg elsker deg! Blir han litt sånn: Er du heeelt sikker på det? Han har begynt å få meg til å bli usikker på om jeg faktisk liker ham! Nesten hver dag skriver han: Det er bra du ikke slår opp, fordi da slipper du å gå å se meg kjempedeprimert resten av ungdomsskolen! Og så skriver han sånn: Du er kjærligheten i mitt liv! Og jeg er usikker på om han er mitt da, vi går liksom bare i snart tiende! Hva mener dere??


Hei, så fint at du tar kontakt! Du forteller at du er usikker på hva du føler for kjæresten din, og at grunnen kanskje kan ha noe med at «han er ganske innpåsliten». Vi skjønner at det ikke alltid er like lett å vite hva man føler, og kanskje er det spesielt vanskelig når den vi er sammen med også stiller spørsmål om følelsene våre er sanne.

Slik vi leser det du skriver, kan det virke som at kjæresten din kan være litt usikker på seg selv og ofte spør etter din bekreftelse. Det at han sier at han vil bli kjempedeprimert hvis du gjør det slutt med ham, kan vise blant annet to ting: Det ene er at han liker deg veldig godt og han har det veldig fint sammen med deg, og det andre er at han kanskje ikke har det så bra alene. Det siste er ikke noe du kan ta ansvar for alene. Dersom du er bekymret for hvordan han vil få det hvis du gjør det slutt, så anbefaler vi deg å ta en prat med en voksen du er trygg med som kanskje kan følge med på hvordan han har det – for eksempel helsesøster. For det er ikke slik at du skal være sammen med en person bare fordi han blir lei seg hvis du slår opp. Du skal være interessert i ham som kjæreste hvis han skal være kjæresten din.

De tingene du forteller om her, usikkerhet omkring følelser og tanker om kjæresten din, kan være fint å prate om med noen. Det kan være tungt å bære bekymringer for andre, og da er det godt å dele bekymringene sine med en voksen du er trygg på, for eksempel helsesøster, foreldre eller en annen voksen. Du er også hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss i 13-20. Da er det bare å sende en melding til 98 26 78 35 eller en mail til hei@13-20.no. Vi ønsker deg alt godt, hilsen oss i 13-20 :)

Mensen 2

P-piller 2